Crida 113 de Vull Escriure: 9. Astrònom

By LLETRES, Relats
gen. 24

Crida 113 de Vull Escriure: 9. Astrònom

XusMas VullEscriureAquests són els requisits de la crida 113 , la segona de la temporada:

Paraula obligatòria => Astrònom
Minicrida (OPCIONAL) => Han d’aparèixer en el text 5 noms de signes del zodíac diferents
Extensió => 300 mots (tens un marge de +/- 100 mots per complir amb l’extensió: en cas de dubte utilitza el comptador de paraules de la web)

I el meu text “L’aroma que dibuixa el cafè“:

Cada dia, abans de començar la feina, prenia el cafè en aquell bar. No era el que li quedava més proper precisament, però tampoc podia dir que estigués apartat. Estava a mig camí entre la feina i el pàrquing on deixava el cotxe i s’havia convertit en la seva aturada indispensable per poder encarar el matí amb energia.

S’havia donat que esperava el moment de tornar al local. Quan obria la porta per entrar, l’aroma a cafè acabat de moldre sempre acompanyava el suau moviment que feia la porta. L’aire semblava deixar-li espai perquè ella passes i la feia somriure. Però, havia de ser sincera i havia de reconèixer que no solament era el cafè el que la feia tornar cada dia. També tenia molt a veure aquell cambrer, que somrient li saludava cada matí.

Era un noi molt normal però la simpatia que irradiava era quasi màgica. Tenia clar que tenia cura de tots i cada un dels clients habituals i tot i que, evidentment ella no era l’única, entenia com un petit luxe entrar en aquell local, ser rebuda pel seu aroma, un somriure i trobar el seu cafè a la temperatura justa, amb un petit dibuix diferent en l’escuma cada dia.

Recordant com el cambrer havia començat a dibuixar-li zodíacs, planetes i estrelles… somreia sense poder evitar-lo. Un llibre sobre astrologia havia fet que parlessin d’astronomia i astrologia. Ella era una fanàtica dels zodíacs i ell era un astrònom afeccionat, que sabia moltes coses dels estels i els planetes. Tot i que l’astronomia realment era una ciència i l’astrologia solament una creença, s’entenien perfectament. Havien acabat connectant i trobant-se per anar a conferències i documentals on parlaven de Saturn, Plutó, Neptú… o de Lleó, Peixos, Balança… o qualsevol altre signe, planeta… No importava de què era aquell dia. Semblava que la Lluna, el Sol i tots els astres s’havien confabulat per unir un Cranc amb un Escorpí.

Comentaris Rebuts

Deixa un comentari

Segueix-nos a les xarxes

Col·laborem en/amb:

Vull Escriure
La web dels escriptors
Associació de Mitjans d'informació i comunicació
Traducir »