02/10/2015 Aspencat i Buhos: Provoquen un Curtcircuit a la Stroika

By Cròniques Musicals, MUSICA
oct. 01

02/10/2015 Aspencat i Buhos: Provoquen un Curtcircuit a la Stroika

Crònica 114-115

Avui és un dia especial per a mi doncs venim per primer cop al Curtcircuit i no puc tenir millor estrena que amb ASPENCAT, un dels grups que vaig descobrir ara fa poc més d’un any, gràcies a les cròniques de concerts. Fa dies que escolto Tot és ara (Halley Records) el nou treball i que conto els dies per escoltar-los. Amb 15 minuts de diferència sobre l’hora prevista, comencen a sonar els primers acords, d’una intro, que els acompanya mentre es situen a l’escenari.

Amb la banda ja situada, punys en l’aire, obren concert cantant “Música naix de la ràbia”, de Tot és ara (Halley Records). Tota la Stroika canta amb ells. En Kiko, s’atura uns segons per saludar, i continua la cançó. El volum puja i els llums que parpadejen, semblen incendiar la sala. Un clam s’aixeca, tan bon punt s’escolta “En els teus ulls”, d’Essència  (Autoeditat), i les frases de la tornada, les acabem naltros. Tot seguit, escoltem “Mirades”, d’Inèdit (Autoeditat). Salten Aspencat, mentre canten, i tothom salta amb ells. En acabar la cançó, els llums es tanquen i una sonora ovació ressona en la sala.
Un segons per preguntar, com estem i saber si volem ballar, serveixen de preàmbul a “La distància” que enganxen amb “Vull brindar”, de Tot és ara (Halley Records), “Revolucionari”, de Naixen primaveres  (Autoeditat), “Serem un cicló”, d’Essència  (Autoeditat), “Sense por” i “Trenca els miralls”, ambdues de Tot és ara (Halley Records). Cada cançó es converteix en un clam i tota la sala sembla bategar al ritme de la seua Música.
Tot seguit, comencen a escoltar-se els acords de “L’herència”, de Naixen primaveres (Autoeditat), que dediquen a tots els que “es van partir la cara per cantar en valencià”, i a la que enganxen “Som moviment”, de Tot és ara (Halley Records), “Naixen primaveres”, la que em sembla més aclamada fins al moment, i “L’últim segon”, ambdues de Naixen primaveres (Autoeditat), amb la que semblen voler tancar concert, doncs en acabar-la, marxen de l’escenari.
Els llums han quedat apagats i, a poc a poc, les queixes i els crits es fan sentir amb més força. Per fi, tornen a sortir, per fer els habituals bisos. En primer lloc, sona “Batega la ciutat”, “Antimatèria” i “Queden matinades”, totes tres d’Essència (Autoeditat), després de la que s’acomiaden i ens donen les gràcies per estar aquí.
Com a tancament del concert escoltem “Quan caminàvem”, d’Essència  (Autoeditat) i un crit: “visca Catalunya lliure”, que només ofega els acords de la música. Les mans a l’aire fan que tota la sala sembli bategar. Amb 3 clams, una salutació i la foto final, Aspencat marxa definitivament.
Uns minuts per preparar novament l’escenari i cap a les 00.30 arriba el moment de BUHOS, que obren concert amb l’inconfusible “Res a les butxaques”, de Natura Salvatge (Música Global) al que enganxen “La dansa de l’esperança”, de Rebelión en la plaza (Autoeditat), després de la que aprofiten per saludar i agrair a tothom que ha vingut i porta “Ales noves”, justament la cançó que fan ara, de Natura salvatge (Música Global).

Uns minuts per recordar-nos que fa 2 anys d’ençà que van fer Natura Salvatge i que estan tancant el cicle, per continuar fent un petit repàs als seus inicis amb “Estoy quemao”, de Rebelión en la plaza (Autoeditat), a la que segueix “Mileurista pobre desgraciao”, de RadioBuhos (Desconcerts). Per tornar a l’actualitat han triat “Toca Hamelín” i “180⁰”, ambdues de Natura salvatge (Música Global), i tot seguit “Que es faci de nit”, de Gratis Hits (Desconcerts), amb un potent inici de Bateria que fa clamar a la Stroika. 

Tot seguit sonen els acords “El cant dels Maulets”, una versió de la cançó d’ Al Tall, “Correfoc,” de Gratis Hits (Desconcerts) i “No serà etern,  de Natura salvatge (Música Global), han fet enlairar-se una mica més els clams de la sala, a la que segueix  “La flama”, una versió de la cançó d’ Obrint Pas i que, segons ens diuen, “faran fins que tornin” frase que tothom agraeix amb una sonora ovació.
Ara és el moment de “Chingao”, una cançó que van escriure fa molt de temps però que trobem inclosa a Natura salvatge (Música Global), per donar pas a “Birres”, de Gratis Hits (Desconcerts), “El vaso”, de Natura Salvatge (Música Global), en la que en Guillem, el cantant,  aprofita per tornar a agafar el seu got i adonar-se’n que li han buidat.
Quan comença a sonar “Bella Ciao”, es forma una “olla” immediatament, que segons ens diuen és la primera que en 140 concerts han vist fer-se al mig, a la que segueix un sol de bateria, i tot seguit escoltem “Som una melodia”, de Natura Salvatge (Música Global), “Petons de color verd” i “Festa major” de Cau la nit (Autoeditat), que fan endevinar la recta del concert.
Per posar el punt final al concert, sona “Volem Guanyar”, de Natura Salvatge (Música Global), “Brama, de Natura Salvatge (Música Global), després de la que aprofiten per recordar el proper concert que faran el dia 30, també conjuntament amb Aspencat i dintre del marc del Curtcircuit i “Hey Jude”, una versió de la cançó de Beatles.

El final de festa arriba amb l’habitual foto de concert, amb Aspencat i Buhos a l’escenari.

Deixa un comentari

Segueix-nos a les xarxes

Col·laborem en/amb:

Vull Escriure
La web dels escriptors
Associació de Mitjans d'informació i comunicació
Traducir »