03/05/2015 Nyandú, Morgat Morgat i Coriolà: Ens presenten el primer LAV Fest

By Cròniques Musicals, MUSICA
maig 02

03/05/2015 Nyandú, Morgat Morgat i Coriolà: Ens presenten el primer LAV Fest

Publicat a Revista Benna: 01/06/2015
Crònica 70
Potser encara algun que no sap que és el LAV Fest, doncs aquest any ha estat la seva primera edició, així que explicar-vos que és un festival itinerant, creat per Lav Records (el segell discogràfic d’en Miqui Puig i Ferran Puig), que aquest any ha tingut com a protagonistes als NYANDÚ, que segueixen presentant el seu segon treball BUM! (Música Global), als MORGAT MORGAT, que presenta el seu primer treball, Salvatge manifest (Temps Records-LAV Records) i als CORIOLÀ, que ja celebra el primer any de la publicació del seu primer treball, El debut (Warner Music-LAV Records).

El Festival arriba a Barcelona, després de passar per Banyoles, ciutat “natal” dels Morgat Morgat i per Torelló, ciutat “natal” dels Nyandú, i l’expectació és molta doncs han exhaurit entrades a totes dues ciutats, on cada una de les bandes “natives” ha estat cap de cartell de la seva ciutat, i ara Barcelona espera el Festival i a la seva banda: els CORIOLÀ.

Els NYANDÚ, la banda que particularment, considero amb més energia i que és capaç d’arrossegar amb el seu ritme a qualsevol, comença el seu potent directe amb “Vida”, que arrenca els primers aplaudiments de la nit, per continuar amb “Avui fa bo” i no contents mai amb el caliu que aconsegueixen, encara engresquen més als assistents demanant que els acompanyin amb palmes.

Una breu aturada per, tot i no ser necessari, dir qui són i recordar que vénen de la Torre d’Oristà, per seguir amb “Bogeria” i “Anem a la platja”, amb tothom ballant i cantant amb ells. Tot seguit “Fes-me un petó” i “It’s in your eyes” de la Kylie Minogue i, després d’agrair l’assistència i demanar que aixequem la copa, l’ampolla o allò que tinguem a la mà, escoltem “M’encanta simplement”.
Com a final, escoltem les cançons que han triat per tancar la seva actuació: “Dorm” que enganxen amb “Absències” i “Ens tornarem a veure”.

Sols uns minuts, per tal de preparar l’escenari, i toca el torn de MORGAT MORGAT que tenen per davant la difícil tasca de presentar el seu primer disc, entremig dels NYANDÚ, un grup ja consolidat, i els CORIOLÀ, que ha tingut una acollida molt bona en el seu primer disc.

Els MORGAT MORGAT  comencen la seva actuació amb Blanc, a la que segueix Cor Alçat , Ull Viu, Matar al porc i Aiguardent, després de la que prenen aire, mentre en xxx, (veu i guitarra) reconeix i ens diu que “amb la primera cançó, heu fet un pas enrere” i explica que “amb la resta vol aconseguir que fem un pas endavant”.
Amb les següents cançons, “Fàcil”, “La gent i el seu món”, “Dies de Fum”, “Feliços” i “Roba estesa”, i com si d’una premonició s’hagués tractat, a poc a poc, els assistents es van apropant, mentre ballen i canten amb ells, que acaben l’actuació somrient, visiblement contents per haver capgirat l’inici.
Novament uns minuts d’aturada, per adequar l’escenari i, finalment, el grup amfitrió del Festival apareixi a l’escenari. Els CORIOLÀ obren actuació amb “El so que fan les flames”, per fer una micro pausa i preguntar si “hi ha gent del Maresme?”.
Tot seguit sona “Amundsen“, per continuar amb “Nàutica“ i “New England”, la versió que el grup va adaptar del clàssic “A New England” de Billy Bragg. Seguidament “Llops”, una cançó de Bon Iver nomenada “The Wolves”, “L’escalfor”, “Vent i Ganivet“ i “Una vida normal“.
La sintonia entre la gent i el grup es evident i veiem com tothom balla i canta les seves cançons, mentre en Carles (veu i guitarra) ens recorda que ja fa un anys, que en la mateixa sala, van estrenar aquest disc i seguidament cantar-nos “Diamants“.
A continuació sonen “El meu nom“ i “Els fils invisibles“, ambdues amb un suau inici que no deixa de pujar en intensitat, mentre en Carles ens avisa que està arribant el final, per seguir amb “Central Park“, una cançó que han fet en anglès que no van incloure en aquest treball.
Davant les queixes, ràpidament  accepten fer una altre cançó i així podem escoltar “Ara tot és millor“.

Quan tots esperaven que els llums s’encenguessin i la festa acabes, els grups tornaven a l’escenari i ens explicaven que havien preparat quelcom especial i similar a un homenatge, mentrestant, començàvem a escoltar els acords de “Bonito es”, d’ En casa de nadie (Ariola) de Los Sencillos, la formació que liderava en Miqui Puig, en mà de les 3 bandes, fent-lo pujar a l’escenari, visiblement emocionat. Ràpidament, en Miqui, s’unia a la festa saltant i cantant, fins que els NYANDÚ, en deien “Ens tornarem a veure” i el Festival quedava, definitivament, tancat fins a l’any vinent.

Deixa un comentari

Segueix-nos a les xarxes

Col·laborem en/amb:

Vull Escriure
La web dels escriptors
Associació de Mitjans d'informació i comunicació
Traducir »