11/04/2015 Doctor Prats: Fa primera consulta a Terrassa

By Cròniques Musicals, MUSICA
abr. 10

11/04/2015 Doctor Prats: Fa primera consulta a Terrassa

Publicat a Revista Benna: 25/04/2015
Crònica 63
Dissabte i ja sé que aquesta nit serà divertida. Estic tan segura perquè ja hem escoltat moltes vegades Patates amb peix (Record Union), el disc de Doctor Prats que ens presenta en el que serà el seu primer concert. Tot i que la cosa no comença gaire bé doncs, l’hora del concert ha canviat i ara ens assabentem, almenys tenim festa just davant de La Faktoria i l’espera se’ns fa més curta escoltant a Alberckoks, que estan fent cançons de Disney, fins i tot de la Briney Spears, a ritme de rumba.
Per fi obren portes, la gent comença a arribar i la sala s’omple cada vegada més, s’emplena i s’emplena, amb gent de totes les edats. A les 22:30  els Doctors obren la consulta, la sala esclata en crits i aplaudiments i escoltem una intro i, tot seguit, sona “Doctor Prats”, seguida de “M’he trobat “ i amb un gest, tota la sala canta el oh, oh, oh, que fa de tornada, a la que enganxen “Crema Catalana”.
Les cançons s’aturen uns instants perquè en Marc Riera, el cantant, pugui explicar lo negitosos que estan, doncs és la primera vegada que obren la consulta (concert) i lo feliços que, a la vegada, estan per posar-nos cara i comença a sonar “Botifarra de Pagès”. També ens recorden que no tenen un gran repertori i, per exemple, ho han allargat amb la cançó que ara ens cantaran i que nova: “Malgrat tot”.

La següent  cançó és “Tants anys” i donant una ullada a la sala, puc comprovar que a part de estar la sala molt plena i la gent està amb les mans en l’aire , saltant i ballant i, sense ni adonar-nos, ja està sonant “Protagonista”.
Quan en Marc ens pregunta si sabem que és un “Toca tu”, la sala sembla esclatar i ens intenta explicar com van fer la cançó. Ens demana que estiguem atents a les curtes i fàcils explicacions que ens dóna per donar una palmada i una “patada”, a ritme, és clar. El que han tramat és fer això en cada concert i al final de temporada gravaran una cançó i justament, abans de cantar-nos “De matinada”, ens ensenyen 2 frases on posar en pràctica la palmada i la “patada” que ens acabem d’aprendre.
Els minuts de publicitat ja han passat, entre les bromes sobre la paradeta, els CD’s, les samarretes i els pack que han fet, així que tornen les cançons . La primera en sonar és “L’estaca” de Lluis Llach i tot seguit “La transsiberiana”.
Ara ens expliquen que, a tot el grup, els hi agrada molt la sèrie “Joc de trons” i ens canten “La rumbadels trons”. Tot seguit sona “T’esperaré”, per la que compten amb l’ajuda de l’Alicia, del grup Sense Sal, que justament el proper divendres, presenten el seu nou treball Algun lloc al món.
Quasi sense adonar-nos, estem arribant al final de concert. Solament ens donem compte perquè en Marc ens ho avisa i les queixes comencen a escortar-se i marxen.
Els bisos, no poden ser més divertits. Ens han preparat un popurri de les seves cançons i així amb la conegudíssima tornada Truca tour de “Rockamboleska” ens intercalen, bruixes i fades i “Protagonista”, per tornar al Truca tour  que barrejen ara amb “Patates amb peix” i “Botifarra de Pagès”, per tornar per última vegada a la tornada Truca tour.
Després de la divertida barreja de cançons, en Marc fa la presentació de la banda i ens demanen ajudar-los a fer un slow motion: Nosaltres em d’ajupir-nos tots i, al crit de Truca Tour, fer un salt aixecant-nos, que ells gravaran amb la idea de fer un vídeo de tota la gira.

Tornen a marxar però les queixes són immediates i al crit de Rockamboleska, tornen a l’escenari, tocant-la però aquesta vegada acompanyats pels Cayo Malayo. Per finalitzar, tornen a cantar “Doctor Prats”, amb un peculiar ball meitat coreografia meitat batalla entre el grup, que posa el punt final a la festa.

Deixa un comentari

Segueix-nos a les xarxes

Col·laborem en/amb:

Vull Escriure
La web dels escriptors
Associació de Mitjans d'informació i comunicació
Traducir »