11/12/2014 Gossos: Batecs solidaris al ritme de Gossos

11/12/2014 Gossos: Batecs solidaris al ritme de Gossos
By Cròniques Musicals, MUSICA
des. 11

11/12/2014 Gossos: Batecs solidaris al ritme de Gossos

Publicat a TotMusiCat: 20/12/2014
Crònica 15
Dijous, Gossos feia un dels concerts més especials i Manresa ho agraïa emplenant el Kursaal. Entre el públic, nens i moltes famílies. Tothom volia donar suport a  l’Associació Ampans i, també, escoltar a Gossos. Quan passaven uns minuts de les nou del vespre, tot i que encara arribaven algunes persones amb retard, les llums van baixar d’intensitat per projectar una petita presentació i un audiovisual sobre l’associació Ampans i els discapacitats intel·lectuals.
Uns cables feien de les seves però la professionalitat i experiència de Gossos entrava en joc, fent que l’incident s’oblidés en segons i començava “Segle XXI”, de l’últim treball Batecs. En acabar, apareixia un visual a la vegada que els  tubs invertits d’un orgue baixaven del sostre i ja no marxarien en tot el concert. Arrencava “Buscant”, de l’últim treball Batecs, mentre el teatre esclatava en bravos i aplaudiments i, quasi sense pausa per donar temps als aplaudiments del públic, sonava “Una oportunitat”, del treball El Jardí del Temps. Amb els assistents acompanyant-los amb aplaudiment, s’iniciava “Un nou paisatge”, del treball Dia 1. En acabar, en Oriol  ens recordava l’especial vinculació de Gossos amb l’associació Ampans, doncs van ser voluntaris, per tot seguit escoltar “Enlloc”.  
En aquest moment, s’apagava el audiovisual i els cables tornaven a fer de les seves però Gossos no perdia ni la paciència ni l’humor, sinó que aprofitaven aquests minuts per comentar que era l’últim concert de Batecsi que, per tant, era normal que alguna cosa falles. Tot seguit escoltàvem “En Pau”, del treball Batecs i, mentre novament els cables intentaven molestar, ens recordaven els 2 anys que la gira havia durat.
Era el moment de “Batecs”, del treball d’igual nom Batecs, “Deixa’t portar” i “Oxigen”, ambdues del treball d’igual nom Oxigen, “7 mil milions” i  després “Fills del sol”, del treball Batecs, cançó que van dedicar a totes les persones que treballen i recolzen a l’associació Ampans i “l’illa” del treball Oxigen.

Gossos marxaven de l’escenari mentre el públic els cridava, aplaudia i els demanaven que tornessin però era moment per un nou vídeo de l’associació, el dels pares i els nens, on veien part de l’historia i la convivència diària i l’ajuda que reben i l’agraïment que tenen per l’associació.
Per fi tornaven Gossos i arribava el moment de l’Orfeó Manresa, que es col·locava darrera d’ells per acompanyar-los en “La Vall d’Artigues”, del treball Batecs, “Quan et sentis de Mabre”, del treball En privat, i després d’anunciar-nos que pròximament tornaven al Kursaal, a la sala petita, amb un nou espectacle, sonava “Corren”, del treball Oxigen, com a tancament de concert.

A la sortida, Ampans ens obsequiava amb una galeta amb decoració nadalenca i, en el pati de l’entrada trobàvem unes taules, perfectament vestides, amb cava, neules i bombons.

Deixa un comentari

Segueix-nos a les xarxes

Col·laborem en/amb:

Vull Escriure
La web dels escriptors
Associació de Mitjans d'informació i comunicació
Traducir »