20/03/2015 Pere Peries: Porta Silkian i altres contes prohibits a Vic

By Cròniques Musicals, MUSICA
març 19

20/03/2015 Pere Peries: Porta Silkian i altres contes prohibits a Vic

Publicat a Revista Benna: 08/04/2015

Crònica 53


És divendres i estem cansats però, ens desplacem fins al Casino de Vic on actua en Pere Pèries. Un home polifacètic, molt actiu en xarxes, que escriu poemes en versió tuit (poemes de 140 caràcters, amb les abreviacions dels tuits) i tambè haikús (poemes breus, formats per 3 versos de 7 i 5 síl·labes), toca diversos instruments, compon i canta. En Pere, ha portat a Vic, el seu primer treball Silkian i altres contes prohibits, fruit d’un verkami i, fidel al seu estil, ha promès sorpreses.

La primera sorpresa és l’actuació de la Judit Jeanne que, en solitari, ens canta una cançó a piano i dues més amb la guitarra, entre elles “Hallelujah”, de Leonard Cohen. Tot seguit toca el torn d’en Pere que amb la guitarra i, acompanyat per la Judit, ens canta “To the unwritten songs”. Seguidament, en Pere amb la sola companyia de sa guitarra, ens canta “Vine i marxem”.

En Pere deixa la guitarra per posar-se al piano i cantar “La planta“, “Llum”, “Es pon el sol”, “Sleeples night“ i “Your song“, una versió d’una cançó de Elton John. A continuació, en Pere torna a la guitarra per cantar-nos “Chasing cars“, una versió d’una cançó de Snow Patrol.

La segona sorpresa ve de la mà d’en Fran Torres que, amb Pere a la guitarra, ens canten “Amb s’ajuda dels amics“, una cançó d’en Fran. Seguidament ens canten “Change de world”, una  versió d’una cançó d’Eric Clapton , i tot seguit “Wish you were here“, una versió de la cançó Pink Floyd. En Pere torna al piano per interpretar-nos “No tinc res més a dir-te”, “Versos salvatges” i “Silk“, després de la que decideixen fer un petit descans i que es reanuda amb “Not today“, cantada per en Pere i la Judith.
La tercera sorpresa es desvetlla en forma de Haikús musicats. Són els versos dels haikús, que la S’ha fet al twitter durant la celebració del 96è aniversari del naixement de Joan Brossa i que s’han transformat en lletres de cançons en escriure’ls seguits. La música ha estat composta íntegrament per en Pere, expressament per a l’ocasió, tal com més tard ens explicarà la Cristina Company, coautora amb Pere de “Tuitpoemes i altres tuiteries”, el primer llibre que recull els poemes escrits a Twitter en català.

En Pere es situa al piano per tocar-nos els haikús “Tren de lletres”,   interpretat pel tenor Raül Poblet i la soprano Núria Dardinyà, “Poema visual 1988”, cantat pel Raül i “Camins”, cantant per Núria.

Com a tancament del concert, entre tots, en canten “Que tinguem sort” de Lluís Llach, amb en Pere al piano, tot i que els assistent aconsegueixen que facin un bis i, el final definitiu el posa “Boig per tu” de SAU, també cantat per tots.

Deixa un comentari

Segueix-nos a les xarxes

Col·laborem en/amb:

Vull Escriure
La web dels escriptors
Associació de Mitjans d'informació i comunicació
Traducir »