28/08/2015 Projecte Mut: Fa vibrar l’Acústica de Figueres

28/08/2015 Projecte Mut: Fa vibrar l’Acústica de Figueres
By Cròniques Musicals, MUSICA
ag. 28

28/08/2015 Projecte Mut: Fa vibrar l’Acústica de Figueres

Crònica 103

L’Acústica de Figueres, va començar ahir però, ja estem treballant així que fins avui no hem pogut arribar. Estem bastant cansats, després de quasi 2 hores de camí. Hem hagut d’ organitzar l’apartament i sopar però, si hem agafat allotjament a Figueres, des d’avui divendres, justament és per gaudir de Projecte Mut, que encara porta pels escenaris el seu treball Idò (La Buena Aventura Musical) i, per descomptat, per la quantitat i qualitat dels concerts previstos durant l’Acústica. La plaça es troba plena i, puntuals, el grup apareix a l’escenari arrencant una sonora ovació. 

Ràpidament es fa silenci doncs sense perdre temps comença a sonar “A la muntanya” i “Bonança”, d’Idò (La Buena Aventura Musical), per continuar amb “Bruixes”, de Col·lecció de satèl·lits (LBAM Records), una versió de la cançó del Levellers(grup de folk irlandès) que els hi acompanya des dels començaments, a les que segueix “L’hort”, de Col·lecció de satèl·lits (LBAM Records), un poema de l’eivissenc Marià Villangómez, segons ens diuen, el millor poeta eivissenc.
A continuació és el torn de “Una cosa” i “En voler”, del disc Corda i Poal (Duradisc), la cançó que va servir de banda sonora per la campanya de cinema de tardors de TV3 i que, ens expliquen, no es van assabentar de res fins que els van avisar.
Tots han marxat de l’escenari i tan sols queda en Joan Barbé tocant. Cada pausa que fa és rebuda amb un crit, que ressona a la plaça i, que acaba convertint-se en “Misirlou”, la cançó que Quentin Tarantino va incorporar a la banda sonora de la pel·lícula Pulp Fiction. A continuació escoltem “Alegria” i “L’home de goma”, ambdues d’ Idò (La Buena Aventura Musical) seguida d’ “A Dios le pido”, la coneguda cançó de Juanes.
Tot seguit sona “Sa Ràdio”, de Corda i Poal (Duradisc) i, mentre tots marxen de l’escenari, en Joan Pagés (a la bateria) continua tocant. De sobte, torna en Joan Barbé i, amb  Joan Pagés, comencen a fer percussió. Ara compartint instruments… ara fent sonar les baquetes… ara pujant a sobre els bafles… Qualsevol cosa és bona per picar i fer música. Finalment, tornen cap a la bateria però els papers han canviat i ara és en Joan Barbé qui la fa sonar i en Joan Pagés qui fa sonar les caixes.
La plaça agraeix el moment amb una de les ovacions més sonores de la nit, que és barreja amb els primers acords d’ “En la nit artificial”, del disc Idò (La Buena Aventura Musical), seguida de “Junts”, la cançó que TV3 ha escollit aquest any com a cançó de l’estiu i, en acabar, marxen, fent intent d’acabar el concert.
Com era evident, les queixes es fan notar. El grup torna per fer els bisos i així escoltem “Jo tenc una enamorada”, “No t’estim” i “Que mos doninCol·lecció de satèl·lits (LBAM Records), que fan acompanyats per tothom i després de la que en David aprofita per presentar als membres del grup.

El concert finalitza amb la cançoneta de Projecte Mut, fent cantar i ballar a tothom.

Deixa un comentari

Segueix-nos a les xarxes

Col·laborem en/amb:

Vull Escriure
La web dels escriptors
Associació de Mitjans d'informació i comunicació
Traducir »