Circ Cric: El Festival celebra els 25 anys de Pallassos Sense Fronteres

Circ Cric: El Festival celebra els 25 anys de Pallassos Sense Fronteres
By Notícies Teatrals, TEATRE
març 21

Circ Cric: El Festival celebra els 25 anys de Pallassos Sense Fronteres

La novena edició del Festival Circ Cric arriba enguany amb una fita important: la celebració dels 25 anys de Pallassos Sense Fronteres (PSF), ONG internacional fundada per Tortell Poltrona i Montserrat Trias, directors del festival Circ Cric.

El Festival Circ Cric tindrà lloc de l’1 d’abril a l’1 de juliol al Parc Natural del Montseny (Sant Esteve de Palautordera) i concentrarà, un any més, la seva programació durant els caps de setmana, a càrrec de prop d’un centenar d’artistes i companyies d’arts escèniques.

25 anys de Pallassos Sense Fronteres

Des del 1993, Pallassos Sense Fronteres treballa ininterrompudament per repartir alegria a aquells en situacions conflictives. Des de la seva primera actuació a la localitat de Veli Joze (actual Croàcia) davant d’infants que patien les conseqüències de la guerra que desmembrava l’antiga Iugoslàvia, Pallassos Sense Fronteres han viatjat a prop de 100 països en 450 expedicions, realitzant 7.009 actuacions i ha fet riure a més de 2 milions de persones afectades per conflictes bèl·lics o catàstrofes naturals arreu del món i a la infància i la població adulta en situació de vulnerabilitat i exclusió social a casa nostra. Actualment ja són 15 les seccions que conformem la federació internacional Clowns Without Borders.

Per això, el Circ Cric organitza una presentació per fer balanç d’aquests 25 anys de tasca humanitària internacional (18 de maig) i una gran festa (19 de maig) que reunirà públic i els pallassos que han passat per l’entitat des del 1993. En diversos escenaris al Circ Cric, es recrearan les expedicions de Pallassos Sense Fronteres, realitzant els mateixos espectacles que han fet riure als països on han viatjat.

Novetats de la programació 2018

Quatre estrenes formen part de la programació del Festival Circ Cric d’enguany: Tortell Poltrona i la seva companyia en presenten dos: després de “Grinyols” (2016) i “Garranyics” (2017), estrenen “Garranyecs”, l’últim espectacle de circ que tanca la trilogia centrada en el binomi art i natura. També presenten “Allegro Vivace”, espectacle inspirat en els grans pallassos de començament i mitjans del segle XX que han deixat un gran llegat per a les generacions futures, com Popov, Rudi Llata, Fratellini, els Francescos o Jackon, entre d’altres. Tortell Poltrona, protagonitza també juntament amb el també aclamat pallasso americà instal·lat a Catalunya Jango Edwards, l’espectacle a duo de nova creació: “Today is not my day – Tanca la porta!”. Per finalitzar, la companyia franco-catalana Baro d’Evel Cirk Cie presenta un espectacle de cabaret amb la col·laboració de diversos artistes, que acabarà amb “La Serata”, un concert de grans temes de música Italiana dels anys 60, entre d’altres.

Pel que fa a la programació de concerts, el festival inclou grans artistes del panorama musical català que passaran per les carpes del Montseny: Sílvia Pérez Cruz (7 d’abril) i Albert Pla (11 de maig). Completa les actuacions musicals l’ex-Txarango Marcel Lázara ‘Tito’ i Júlia Arrey (29 de juny).

Completen el programa d’espectacles de l’edició d’enguany el pallasso Marcel Gros, que interpretarà “Universari” (26 de maig); i el ja tradicional Matx de Pallassos (30 de juny), joc d’improvisació amb diversos artistes, que marcarà la fi de festa del festival.

Un any més, no faltarà la popular Fira d’espectacles i activitats, que se celebrarà el diumenge 15 d’abril. Una jornada molt apreciada pel públic familiar que, durant tot el dia i a l’aire lliure, podrà gaudir de tallers per als més menuts, passejades al bosc, jocs, fanfàrries i espectacles de petit format i gran qualitat amb companyies vingudes d’arreu de l’estat i del món.

V edició del Festival Internacional de Pallasses

Per cinquè any consecutiu, el Festival Circ Cric acull dins seu el ja indispensable i popular Festival Internacional de Pallasses (FIP) enguany amb presència destacada d’artistes llatinoamericanes. De nou, surt de la carpa per conquerir els carrers i teatres de Sant Esteve de Palautordera. La 5a edició del FIP, que tindrà lloc del 7 al 10 de juny, comptarà amb una quinzena de companyies i més de d’una trentena de pallasses vingudes de tot l’Estat i Europa.

Destacada serà enguany la presència de la pallassa Lila Monti, gran referent de la tècnica del clown a Argentina. Coneguda per les seves col·laboradors habituals amb dos altres reputats clowns de l’escena llatinoamericana, la pallassa presenta al Circ CricPovnia” (30 de juny, 20.30 h), món imaginari al que arriba la protagonista que desconeix l’idioma i les regles del joc. Un reflexió sobre el món actual i el que ens fa riure avui. Aprofitant la presència de l’artista al FIP i la voluntat del festival d’esdevenir lloc de trobada per a les professionals del sector, Lila Monti també impartirà un curs intensiu per a pallasses del 5 al 8 de juny.

Font: aPortada

Deixa un comentari

Segueix-nos a les xarxes

Col·laborem en/amb:

Vull Escriure
La web dels escriptors
Associació de Mitjans d'informació i comunicació
Traducir »