Fira Mediterrània 2016: Oberta la convocatòria per la secció OFF

By MUSICA, Noticies Musicals
març 31

Fira Mediterrània 2016: Oberta la convocatòria per la secció OFF

capcaleranews16_ca.png

L’Humus Mediterrani, la secció off de Fira Mediterrània de Manresa, obre convocatòria de la 4a edició.

L’Humus Mediterrani, la secció off de Fira Mediterrània de Manresa que acull les propostes més properes a l’arrel tradicional, iniciativa de l’espai de música i cultura D’Arrel, obre convocatòria de la seva 4a edició. Es tracta d’una iniciativa que complementa l’oferta oficial de la Fira, amb una selecció de grups emergents de l’escena folk catalana. Les propostes per formar part de l’Humus Mediterrani en el marc de la propera edició de la Fira Mediterrània, que se celebrarà del 6 al 9 d’octubre, es poden enviar des de demà 1 i fins al 30 d’abril.

La iniciativa

L’Humus és la capa de terra biològicament més viva i que alimenta les llavors d’on sorgeixen les arrels i les plantes. Aplicat a la música folk i d’arrel tradicional l’Humus remet a les persones anònimes que han preservat o creat música i cançó tradicional, grups amateurs que la practiquen arreu del país i centenars d’alumnes i aprenents de les escoles de música d’arrel tradicional dels Països Catalans. La programació de l’Humus Mediterrani té l’objectiu de donar a conèixer la feina que duen a terme totes aquestes persones en el marc ideal que suposa la Fira Mediterrània.

El D’Arrel, l’entitat impulsora del projecte, ofereix des del 2012 una programació estable de música d’arrel i folk a Manresa i a la Catalunya Central. La seva voluntat és esdevenir una plataforma tant per a grups professionals de la música folk més despullada, com per a grups amateurs i de folk participatiu i d’estudiants d’especialitats tradicionals, que es volen donar a conèixer.

Detalls de la convocatòria

Les propostes musicals presentades a la secció oficial de la Fira Mediterrània també es poden presentar a l’Humus Mediterrani. Per fer-ho, cal accedir al web de D’Arrel, omplir un formulari i adjuntar el material sol·licitat. El termini de presentació s’obre l’1 d’abril i es tanca el 30 d’abril (ambdós inclosos).

La programació de l’Humus es definirà per un consell assessor format per experts i membres de l’espai D’Arrel de Manresa. La majoria de concerts seran de caràcter gratuït. Tots els grups participants estaran integrats a la campanya de difusió de Fira Mediterrània.

L’any passat l’Humus va seleccionar un total de 10 projectes que es van programar en el marc de la 18a edició de la Fira: La Cobleta de la Copeta, Trio Torreta, Txaç, Morena, Malva de Runa, Capcadira, Ballugall, La Canya Borda i l’Escola de Grallers dels Geganters de Manresa, l’AulaTradi de Salt i Roigé (com a guanyador del premi de votació popular del Concurs Sons de la Mediterrània).

Les propostes s’han de presentar a través del següent link: http://www.darrel.cat/?page_id=467

Deixa un comentari

Segueix-nos a les xarxes

Col·laborem en/amb:

Vull Escriure
La web dels escriptors
Associació de Mitjans d'informació i comunicació
Traducir »