LGP presenta la gira “Simfonia de les Pedres i el Vent”

LGP presenta la gira “Simfonia de les Pedres i el Vent”
By MUSICA, Noticies Musicals
febr. 28

LGP presenta la gira “Simfonia de les Pedres i el Vent”

Foto: Els Guardians del Pont / Picap
Tal i com estava previst, poc després de les 11 del matí, al saló de l’FNAC de Plaça Catalunya, ha tingut lloc l’acte de presentació de la gira “Simfonia de les Pedres i el Vent, homenatge a Sangtraït”, en que Quim Mandado, l’Orquestra de Cambra de l’Empordà i Guardians interpretaran els temes més mítics de la banda empordanesa, acompanyada d’alguns temes del disc “Sancta Sanctorum”, de Los Guardians del Pont.
A l’acte hi eren presents Jordi Mas, coproductor de l’espectacle amb SBD Management, acompanyat de Carles Coll, director de l’OCE, i els tres membres dels Guardians, Quim Mandado, Joan Cardoner i Martín Rodríguez.
Després de veure un petit resum vídeo del concert que oferiren a Figueres, Jordi Mas ha començat donant les gràcies als mitjans presents, així com els qui s’han interessat però no han pogut assistir.
Ràpidament, Carles Coll ha desgranat com va sorgir la idea de fer aquest espectacle i que quan va tenir la feina sobre la taula “al anar fent orquestracions dels temes que em proposaren ho vaig començar a passar malament fins que en Quim va ajudar-me. Mica en mica ens en vam anar sortint fins el dia de l’estrena, en que vaig quedar parat de la resposta del públic”. 
Per Quim Mandado, la vertadera alma màter d’aquest espectacle, “Sangtraït forma part dels nostres orígens, d’en Martin i meu, i no hi volem renunciar, però tampoc volem renunciar al que som ara, i és per això que el concert inclou temes del nostre segon disc, Sancta Sanctorum”.
Un punt que ha captat l’interès dels mitjans presents ha sigut el nom de l’espectacle, que en Quim ha sentenciat així: “Per un problema de marques i registres, no estem autoritzats a dur el nom de Sangtraït tal i com es va presentar a Figueres –Sangtraït Simfònic-, així que hem recuperat el nom que vaig proposar inicialment davant les reticències de la persona que té el registre de la marca”. 
Mandado, a més, ha volgut deixar ben clar que, “ara per ara, no s’editarà un disc amb el concert degut a problemes legals”.
El tercer component dels Guardians, Joan Cardoner, ha indicat que per ell és “tot un luxe poder fer un espectacle d’aquest caire, tenint en compte que jo vaig poder ser un dels Sangtraït en el seu moment, però que per diferents circumstàncies vaig sortir del grup i vam començar una etapa diferent però ara, trenta i pico d’anys després, tornem a treballar plegats”.

La gira donarà inici el 9 d’abril al Festival Strenes de Girona, i ja es tenen tancats prop de deu concerts més. “El nostre objectiu és anar anunciant els concerts a mesura que passi el temps, però el que volem és actuar arreu de Catalunya i treballem perquè així sigui”.

Deixa un comentari

Segueix-nos a les xarxes

Col·laborem en/amb:

Vull Escriure
La web dels escriptors
Associació de Mitjans d'informació i comunicació
Traducir »