Miquel Esteve: Publica la seva primera novel·la negra

By LLETRES, Notícies Lletres
març 21

Miquel Esteve: Publica la seva primera novel·la negra

Després de l’èxit recollit amb els llibres El joc de Sade (Ediciones B; 2013) i La fi dels secrets (Ediciones B; 2015), Miquel Esteve publica la seva primera novel·la negra, “No deixis mai de mirar el cel“, una novel·la contemporània situada a entre l’estiu i la tardor de 2015 a Barcelona.

En aquesta novel·la, Esteve decideix que el fil de la narració es separi en dues parts amb l’assassinat d’Imma Esparza com a element disgregador. Per endavant, una investigació durant la freda tardor que portarà a l’inspector en cap dels Mossos d’Esquadra a consagrar la seva carrera. Per darrera, un calorós estiu entre Barcelona i Tarragona i unes relacions personals conduïdes per l’atzar que lligaran a la víctima amb en Pol, un professor d’humanitat. En la rebotiga de la novel·la hi ha la confrontació eterna entre Apol·lo i Dionís, la lluita dels oposats, l’alquímia de l’ànima en el decurs del seu ésser i el pes de la tradició catòlica i jueva.

No deixis mai de mirar el cel és el nou repte de l’escriptor ebrenc en endinsar-se i explorar gèneres que encara no havia explorat. Esteve, escriptor que acostuma a sentir-se còmode en la novel·la històrica (Heydrich i les agents del saló Kitty; El Baphomet i la taula esmaragda; La fi dels secrets), va fer una incursió en el gènere del thriller eròtic amb El joc de Sade que el va portar fins a les llibreries de Brasil.

Tot i ser la primera incursió de l’autor en el gènere de la novel·la negra, decideix trencar l’estructura lineal recorrent del gènere en la que s’inicia amb un crim i es segueix amb la investigació que acabarà per resoldre el misteri. Miquel Esteve s’allunya dels tòpics del gènere i aconsegueix sortir de la trama per aprofundir en les persones.

Font: aPortada

Deixa un comentari

Segueix-nos a les xarxes

Col·laborem en/amb:

Vull Escriure
La web dels escriptors
Associació de Mitjans d'informació i comunicació
Traducir »