29/01/2016 Pol Cruells: De concert a casa

By Cròniques Musicals, MUSICA
gen. 29

29/01/2016 Pol Cruells: De concert a casa

Crònica 146
Encara recordo el concert de la setmana passada d’en Pol al Koitton Club (Llegir la crònica anterior). Va ser un concert íntim i ple d’encant. Normalment intento no repetir però la música d’en Pol i la seva veu enganxen així que, aquí em teniu altre cop, de nou esperant que en Pol aparegui i ens faci viatjar amb les seves lletres. Avui actua a casa, al centre excursionista de Sabadell i la sala, on es farà el concert, està plena. La banda està formada pels mateixos músics que al Koitton: En Xavi Castanys, a la mandolina, l’Albert Carbonell, a la guitarra i en Ramón Aragall, a la bateria.

Avui el concert comença amb “Gust de Mar”, de Passeu, passeu… (Gorvijac Music), amb l’especial combinació entre el so de la mandolina i la veu tendre i suau d’en Pol, a la que segueix “Summer Travel Mates”, amb tothom ja captivat per la música, fent palmes. El viatge mitjançant les cançons continua amb “De Moçambic a Brasil”, la tendra bosanova del pirata i l’esclava, i a hores d’ara ja estic igual que sempre, desconnectada de la realitat, perduda entre els acords i les lletres, que en Pol va cantant. Arribant als estels de la mà d’ “Astronauta de terrat” per, després, viatjar als Pirineus quan sona “Les valls del foc”, que em porten la calidesa del foc i m’apropen a la màgia de les muntanyes.

Tot seguit, el concert continua amb “Pacífic blau”, de Casa i Vent (Right Here Right Now), i el seu mar, a la que segueix “Planxa el matalàs”, de Casa i Vent (Right Here Right Now), la cançó de bressol. Seguidament, és el torn de “Còdols i records”, però abans, a modus d’introducció ens parla d’en Pitchot i la seva recerca de pedres especials que després convertia en escultures. A continuació ens canta “Mai sols”, que tothom acompanya amb palmes i seguidament sona “Petitíssima serenata”, el tema inclòs només en l’EP digital Radio Edits (Right Here Right Now) i que en Pol va compondre quan l’Orquestra Maravella va deixar els escenaris.

Per seguir, ha triat “Para-sols de paper”, de Casa i Vent (Right Here Right Now), el tema que va modificar amb l’ajuda d’en Xavi, al que segueix “L’últim vol a Formentera”, de Passeu, passeu…(Gorvijac Music) que, com sempre, em fa pensar en la calma i tranquil·litat de la brisa marina, darrere del que podem escoltar “Baila la iguana”, que posa una mica més de ritme. Però els viatges no s’aturen i ara és el torn de “Gatwick-IBZ”, de Casa i Vent (Right Here Right Now) i  “Vi de resina”, que ens porta a Grècia de la mà del seu vi blanc.

Quan sona “De mà en mà”, que acompanyem amb palmes, ens adonem que el final està arribant doncs aprofita per fer la presentació de la banda i cantant “Si ets de Sabadell”, de Casa i Vent (Right Here Right Now), intenta posar fi al concert però, davant les queixes, encara ens regla una cançó més i ens torna a cantar “Summer Travel Mates”, que és amb la que tanca definitivament l’actuació.

Sortint de la sala, tot el que veig són somriures, tot el que escolto són bons comentaris sobre en Pol i la seva música i penso en lo genial que és seguir un músic, gaudir amb la seva música i comprovar que tothom surt amb les mateixes sensacions que tu.

Deixa un comentari

Segueix-nos a les xarxes

Col·laborem en/amb:

Vull Escriure
La web dels escriptors
Associació de Mitjans d'informació i comunicació
Traducir »