23/04/2016 Quartet Mèlt: Tot viatjant amb #Maletes plenes de talent

By Cròniques Musicals, MUSICA
abr. 23

23/04/2016 Quartet Mèlt: Tot viatjant amb #Maletes plenes de talent

Crònica 180
Sant Jordi sempre és un dia especial i el Teatre Kursaal ha programat un concert molt especial. Avui ens porta al Quartet Mèlt, els guanyadors de la 3a temporada de l’ Oh Happy Day. S’han programat dues actuacions consecutives i ambdues han exhaurit entrades. Pel Quartet segur que també és un concert molt especial doncs ahir estrenaven el seu disc Maletes i, en aquest espectacle, portaven treballant d’ença que van acabar el concurs.

El concert s’inicia amb “Turrion”, una cançó de taverna medieval que, segons ens diuen els hi agrada molt per començar, per continuar amb “Muntanyes de Canigó”, que fan a cappella amb un silenci espectacular en la sala. Tot seguit ens canten “Baixant de la font del gat”, on un dels nois fent de gatet, i continuant amb “Caminante no hay camino”, el conegut poema d’Antonio Machado musicat per Joan Manel Serrat, amb un dels nois recitant un petit vers. Els temes han estat arranjats amb molta cura, per 4 veus molt diferents que, quan s’uneixen, creen un so molt especial i que potencia, encara una mica més, la gran acústica del Kursaal.

La següent cançó que sona és “Masterpiece”, un tema que dura 12 minuts, que està dividit en 7 parts i que és una obra mestre, de la música, segons ens expliquen i que resulta ser un recull de petites peces, que fan també a cappella repassant compositors com Bach, Händel, Beethoven, Mendelssohn. Blitz o Puccini, que tothom aplaudeix amb ganes.

La presentació dels músics que els acompanyaran, no pot ser més divertida. Dient-nos que “és el màxim que poden fer a cappella i que, per això, han vingut acompanyats”, arriben els músics a l’escenari. El primer tema que fan plegats és el conegut tema d’Ed Sheeran, “Thinking out loud”, al que segueix “Vestida de nit”, una havanera de Silvia Pérez Cruz, arranjada especialment per quartet i contrabaix i amb “La gallineta”, d’en Lluis Llach, arriba el final de la primera part que, tal com ens han avisat a l’inici, dóna pas a un petit descans.
Per començar la segona part, han triat “Ghostbusters”, un tema que ens sorprèn per la seva aparició a les fosques. Caminant entre les cadires. Arribant pel passadís central. Canten mentre caminen amb l’única llum de les llanternes i que és molt aplaudida.

Seguidament podem escoltar “Madame Li”, un tema que fa temps va comprondre la Magalí (soprano del quartet) i que han arranjat per 4 veus per poder-lo incloure en el disc. Tot seguit, és el torn per les cançons que els van portar a guanyar Oh Happy Day i així podem escoltar “Papa jo vull ser torero”, “Ton pare no té nas”, que tornen a fer a cappella i amb el conegut “La, La, La”, de Masiel, que cantem amb ells s’acomiaden de nosaltres i marxen de l’escenari.

Ningú de la sala, té intenció de deixar-los marxar tan aviat. Les queixes i els aplaudiments ressonen amb força fins que tornen a aparèixer a l’escenari.

L’Eloi es col·loca al piano i en regalen una preciosa versió de “Fix you”, de Coldplay, després de la que agraeixen a tothom. Encara tenim temps per escoltar un tema més i aquesta vegada és el conegut “Don’t worry be happy”, de Bobby McFerrin, que van versionar en català,  que va ser inclòs a l’últim Disc de la Marató, i que tots cantem amb ells.

El concert acaba amb tothom dempeus, aplaudint amb ganes. La satisfacció del grup és evident. Es veu en els seus somriures i les poses més relaxades. Les #Maletes del talent han quedat obertes per acompanyar-los en cada escenari, on els portin els seus viatges.

Deixa un comentari

Segueix-nos a les xarxes

Col·laborem en/amb:

Vull Escriure
La web dels escriptors
Associació de Mitjans d'informació i comunicació
Traducir »