Tradicionàrius 2016: Programació del Dimecres 10 al Dissabte 13 de Febrer

By MUSICA, Noticies Musicals
febr. 09

Tradicionàrius 2016: Programació del Dimecres 10 al Dissabte 13 de Febrer

El Festival Tradicionàrius segueix treballant en xarxa

En la cinquena setmana de festival, amb un volum de públic que ja supera els 4.500 assistents, el Festival Tradicionàrius proposa 7 activitats repartides pel territori, en col·laboració amb diferents entitats i sales de Catalunya per apropar la música d’arrel a tot el públic.

L’activitat d’aquesta setmana del Festival Tradicionàrius es mou al voltant del treball en xarxa amb entitats, associacions, institucions i altres sales de concert de Barcelona i també del territori català. Set propostes entre concerts, balls folk, cançó d’autor, música i cançó improvisada i monogràfics.

Resultado de imagen de Marcel Casellas, Eduard Iniesta, Magí Canyelles Cor de Carxofa: Jota de l’ebre a càrrec de Gemma Balaguer

Dimecres 10 de febrer
A les 21.30 h tindrà lloc la primera activitat de la setmana, la segona sessió de Les Vespres dels dimecres conduïda per Marcel Casellas i acompanyat d’Eduard Iniesta i Magí Canyelles. La cançó improvisada dels Cor de Carxofa en aquesta ocasió anirà de la mà de Gemma Balaguer “Fardaxa” i les Jotes de l’Ebre. 

Divendres 12 de febrer
El Festival Tradicionàrius celebrarà la Festa Major de Santa Eulàlia amb dos concerts molt especials i en col·laboració amb l’Institut de Cultura de Barcelona.

Les primeres en actuar seran les Roba Estesa a l’Avinguda de la Catedral en el marc de la Lali Jove. El grup tarragoní, compost completament per noies, són les guanyadores del Concurs Sons de la Mediterrània 2015 i portaran el seu #folkcalentó al centre de Barcelona.

La segona proposta de la nit serà el ball folk que proposen les De Calaix i la presentació del seu últim disc Veus al Ball, una activitat en què totes les Laies hi esta convidades.
Han anat creant un so propi, aprofundint en la polifonia vocal inspirada en la Mediterrània i incorporant la percussió feta amb les mans, peus o instruments tradicionals.


Resultado de imagen de La Peau, Companyia Torreta i Terra de Sons
Dissabte 13 de febrer

Serà un dia atapeït, ja que seguirem amb el cicle Tradicionàrius al Territori amb el Folkestoltes a Girona i La Violinada a Argelaguer, dos cicle molt interessants. Tot aquells que vulguin gaudir d’un carnestoltes folk podeu apropar-vos a La Fàbrica de Celrà, on l’associació QRambla ha programat la sisena edició del Folkestoltes amb els grups La Peau, Companyia Torreta i Terra de Sons. Pel que fa als amants del violí podran gaudir d’un cap de setmana de tallers, concerts i balls folk a la IX Violinada d’Argelaguer.

    

Les col·labor acions del dissabte no s’acaben aquí, ja que el Festival Cose di Amilcare, en col·laboració amb el Festival BarnaSants, apropa la cultura musical italiana a la sala de concerts del Tradicionàrius amb un concert molt especial amb Francesco Guccini, Carlo Petrini, Sergio Staino i Guido de Maria acompanyats de grans col·laboradors com: Roger Mas, Rusó Sala i Quico Pi de la Serra entre d’altres.

Resultado de imagen de GERMÀ NEGRE orQUESTRA SELVATANA I L´ESBART DANSAIRE FONTCOBERTA

L’última proposta de la setmana serà un concert a L’Auditori de Barcelona amb Germà Negre presentant l’espectacle Els àngels fan balladesacompanyats de la Cobla Orquestra La Selvatana i l’esbart dansaire Fontcoberta. Un concert molt especial en què es barregen balls populars, sonoritats mediterrànies i les cançons tradicionals de sempre.

Deixa un comentari

Segueix-nos a les xarxes

Col·laborem en/amb:

Vull Escriure
La web dels escriptors
Associació de Mitjans d'informació i comunicació
Traducir »