05/02/2015 Projecte Mut: Arrasa en el Born

By Cròniques Musicals, MUSICA
febr. 04

05/02/2015 Projecte Mut: Arrasa en el Born

Publicat a Revista Benna: 13/02/2015
Crònica 32

Dijous i encara ens resta un dia més per gaudir del cap de setmana però a la plaça del Born ja es respira la seva arribada. A l’interior, comença a arribar la gent. El Born de Cançons ha exhaurit entrades per veure a Projecte Mut i el seu nou treball Idò (La Buena Aventura Musical). Puntuals, a les 20 hores, sonen les primeres notes d’una música en Off, un crit i comença la festa. Des del primer minut, en David Serra demana a tothom que els ajudi.
La primera cançó que sona és “A la muntanya” i tot seguit ”Bonança”, ambdues del disc Idò (La Buena Aventura Musical). A continuació ”En voler”, del disc Corda i Poal (Duradisc). Sonen totes 3 seguides, sense pauses i per engrescar als assistents en David ens recorda que no estem a una conferència i que podem aixecar-nos, cantar i ballar i, com si d’una frase màgica és tractes, com si tothom estigués esperant-ho, el públic s’aixeca i obedients comencen la gresca.

Ara és el moment de ”I tu què dius?”, d’ Idò (La Buena Aventura Musical), una cançó que denuncia les prospeccions que s’estan fent, seguidament ”L’hort”, de Col·lecció de satèl·lits (LBAM Records), ”No donis il·lusions al meu cor”, d’ Idò (La Buena Aventura Musical) i ”Tu ja m’entens”, de  Poèsica, on veiem com aturen la lletra per escoltar al públic seguint-la en solitari.
En David, encara no està content amb la resposta dels assistents i torna a recordar-nos que no estem a l’església, que no es moment de seure, que fan cançons i que toca gaudir de la festa i comença a sonar “Sa lluna damunt Formentera”, de Corda i Poal (Duradisc). Tot seguit, plora el violí d’en Frank Cogollos, acarona les cordes el baix… i escoltem ”Illa”, de  Col·lecció de satèl·lits (LBAM Records), per continuar amb ”Insomni”, del disc Idò (La Buena Aventura Musical), un poema que han musicat del poeta valencià Isidre Martínez.
La festa continua sense interrupcions, les cançons salten de disc en disc, i  arriba el moment d’escoltar ”Alegria”, d’ Idò (La Buena Aventura Musical), ”Misirlou”, la cançó principal de la pel·lícula Pulp Fiction,  de Col·lecció de satèl·lits (LBAM Records), ”L’home de goma”, d’ Idò (La Buena Aventura Musical) i ”Sa Ràdio”, de Corda i Poal (Duradisc), on veiem el moment més especial del concert amb una improvisació entre en Joan Barbé i en Joan Pagés, que comença  amb els dos músics fent percussió, compartint instruments, continua fent sonar les baquetes al terra de l’escenari i acaba amb els dos músics recorrent la sala sense parar de tocar.
Arriba la recta final del concert i sona l’aclamada ”En la nit artificial”, del disc Idò (La Buena Aventura Musical) i ”Que mos donin” Col·lecció de satèl·lits (LBAM Records) i ens avisen que marxen però que si fem molt soroll i ho demanem molt, tornaran per fer els habituals bisos.
Amb sonores protestar perquè tornin i sense fer-se gaire de pregar, reapareixen per cantar la popular cançó eivissenca ”Jo tenc una enamorada” i amb ”No t’estim”, de Col·lecció de satèl·lits (LBAM Records) i la foto de comiat, el grup dóna per acabat el concert.

A la sortida, podem trobar-los parlant i fent-se fotos amb els assistents a la vegada que podem gaudir d’un tast de vins de la DO d’Alella.

Deixa un comentari

Segueix-nos a les xarxes

Col·laborem en/amb:

Vull Escriure
La web dels escriptors
Associació de Mitjans d'informació i comunicació
Traducir »