06/03/2015 Oques Grasses: Obre nova gira a Roda de Ter

By Cròniques Musicals, MUSICA
març 05

06/03/2015 Oques Grasses: Obre nova gira a Roda de Ter

Publicat a Revista Benna: 20/03/2015
Crònica 46

Avui assistim al primer concert de la gira “Living in the Hol•les” d’ Oques Grasses i han triat iniciar la gira a Roda de Ter, la comarca que els va veure néixer, per continuar amb actuacions, no solament per Catalunya i el País Valencià, sinó per Itàlia i Amèrica entre altres llocs. Encara no han tret nou disc, per tant, el concert segueix amb presentant el seu últim treball “Digues-n’hi com Vulguis” (Chesapik) i l’anterior “Un dia no sé com” (Autoeditat) però, el que si han fet, és renovar el format de l’anterior gira “L’esperit xai”.

L’inici del concert estava previst per les 22 hores però finalment fins a les 23 hores no comença la gresca i la fredor de La Carpa comença a esvair-se. Una petita Intro els acompanya mentre arriben a l’escenari i seguidament escoltem Coet de “Digues-n’hi com Vulguis” (Chesapik). Des del primer minut, la gent comença a cantar amb ells i un solo de saxo fa pujar una mica més les ganes de festa.

Tot seguit sona Cavall estable, de “Un dia no sé com” (Autoeditat), i seguidament Velocitat del lluç, de “Digues-n’hi com Vulguis” (Chesapik), després de les que aprofiten per saludar i a continuació sona Sonunocell , de “Digues-n’hi com Vulguis” (Chesapik), amb tothom cantant.

Només comença a escoltar-se els acords de Fàcil, de “Un dia no sé com” (Autoeditat), arrenquen les ovacions i en acabar, encara entre crits, en Josep Montero, el cantant, ens explica que han triat Roda de Ter perquè estudiava aquí a l’institut. Les ganes de festa, no li deixen parlar gaire més així que de seguida arrenca Continuem vius, amb la gent cantant la tornada, ajupint-se i aixecant-se a la vegada que segueixen la lletra i seguidament Petxina lliure, ambdues de “Digues-n’hi com Vulguis” (Chesapik), amb el públic acompanyant en la tornada.
Des de l’inici queda clar que tothom té ganes de festa i no hi ha una sola cançó que el públic no segueixi, tothom canta, balla, crida i La Carpa transpira festa per tots els racons i després de sonar La granja i El padrí, totes dues de “Un dia no sé com” (Autoeditat), en Josep ens presenta als components del grup: en Guillem Realp alias Bruce Springsteen, en Joan Borrás alias Chuck Berry, en JosepValdeneu, en Miquel Rojo i en Miquel Biarnés  alias Les Spice Girls i en Arnau Altimir Ricky Martin.
A continuació sona Mare de la ciència, de “Un dia no sé com” (Autoeditat), seguida de Llum fluorescent i Finals blaus,  de “Digues-n’hi com Vulguis” (Chesapik), a la que enganxen, sense pauses, Celebrarem, de “Un dia no sé com” (Autoeditat).
L’avís del final, arriba després d’escoltar Cul, on podem veure com toquen la guitarra a 4 mans. Tot i l’avís, ens canten Ritme salvador, ambdues de “Un dia no sé com” (Autoeditat), i també escoltem Fill de Marí,  de “Digues-n’hi com Vulguis” (Chesapik), allargada per “Por ti partirò” coneguda principalment per ser cantada per Andrea Bocelli.
Les últimes cançons que sonen són Sexy, de “Digues-n’hi com Vulguis” (Chesapik),  i Passos importants, de “Un dia no sé com” (Autoeditat) que, com ja és habitual canten sense samarretes i fent, perquè com sempre han dit les Oques “els passos importants se solen fer sense roba” i que, els més agosarats, també han fet samarretes en l’aire.

Deixa un comentari

Segueix-nos a les xarxes

Col·laborem en/amb:

Vull Escriure
La web dels escriptors
Associació de Mitjans d'informació i comunicació
Traducir »