07/03/2015 Iryna Parr: La música que arriba pels 5 sentits

By Cròniques Musicals, MUSICA
març 06

07/03/2015 Iryna Parr: La música que arriba pels 5 sentits

Publicat a Revista Benna: 11/03/2015
Crònica 47

Dissabte. Estem al MEAM, Museu Europeu d’Art Modern. El concert al qual assistim avui és el primer dels 7 que Iryna, fins ara productora, farà a Barcelona per presentar el seu primer album Like Chocolate. Sabem que ha preparat un espectacle bastant diferent doncs està pensat per a gaudir amb els 5 sentits: La vista i l’oïda, veurem i escoltarem les cançons del primer àlbum d’Iryna Parr, Like Chocolate (autoproducido); El gust i l’olfacte, doncs hi haurà un petit tast de formatges i xocolata; El tacte, podrem tocar el CD, el formatge, la xocolata i saludar a la mateixa Iryna. Sabem que els ritmes de la Iryna són variats i que van des del jazz, al blues, passant pel soul i el swing. Sabem que hi hauran col·laboracions especials. En definitiva, el concert promet.

L’entrada al concert, ens permet gaudir d’una visita lliure pel MEAM i durant una bona estona, passegem i gaudim de les obres del museu. Quan arribem a la sala, encara no podem entrar i en Artashes Aslanya, teclista del grup, ens amenitza l’estada tocant en el piano que han situat davant la sala. Al costat mateix de la porta, veiem una escultura, un cub de pedra esculpit per aquesta ocasió per l’Antonio Areny, que l’escultor encara retoca amb unes cintes de colors i frases plenes de significats.

El concert arrenca amb “Michel” una cançó escrita en francès i que parla de les històries que pots arribar a imaginar-te sobre algú que no coneixes i t’agrada. Seguidament ens canta “Otra yo” una cançó que s’inspira en un dels poemes que recitava el llogador de la casa on s’allotjava la Iryna durant la seva estada a Cuba per gravar aquest treball i mentre ens la canta la Rita, una professora de samba amiga de la Iryna balla al costat d’ella.
Només han tingut 2 hores per preparar l’escenari i podem veure atrezzo que , particularment, em recorda els cabarets. Principalment, em crida l’atenció el telèfon i la ràdio antics que hi ha. Justament  pren protagonisme el telèfon doncs es posa a sonar i després que Iryna respongui, sona “Ich Glaube”, escrita i cantada en alemany. En acabar, aprofita per agrair al Taller de Músics el suport que ha rebut, i especialment al Marc Sort  (saxo, clarinet i flauta),  en Pere Enguix (trombó i acordió) i en Leo Torres (trompeta i fiscorn) que són professors del abans nomenat Taller.
Ara és el moment d’escoltar “Geh”, també escrita en alemany, i seguidament “Good weather boy”. En acabar és el moment triat per fer una petita aturada i gaudir del tast de formatges, xocolata i vi que ens han preparat.
La primera cançó que sona quan tornem és “Dímelo tu” del Libro de la Selva i després Iryna ens presenta a l’Antonio Areny, que ens fa una petita explicació sobre l’escultura que ha fet , expressament per l’ocasió i que, com a més a més és poeta, ens recita un poema.
El següent tema que escoltem és “Tout est le blues”, i que tot el grup toca amb els ulls tapats per un tros de seda, per continuar amb “You were the one” i en acabar aprofita per presentar-nos de nou a l’Isaac Coll (baix) i en Raúl del Moral (guitarra i percussió), que són alumnes del Taller de Músics i per agrair-li’s l’esforç doncs és el primer dia que toquen tots junts.
Tot seguit, és el torn d’escoltar “Llámame loca”, una cançó que va escriure en rus i també en espanyol i que al final va decir cantar en espanyol, seguidament, i després d’avisar-nos que arriba el final, ens canta “Like Chocolate”, la cançó d’igual nom que el treball que avui ens presenta i que va escriure com està molt enamorada i finalment  amb “Step by me”, que canta acompanyada per n’Alan Sousa, posa punt final al concert.
L’ovació que Iryna rep, només és comparable amb la simpatia que demostra doncs, en acabar el concert, ens avisa que han preparat cava per brindar, es queda amb nosaltres saludant i fent-se fotos, i a més a més, a sobre del piano, podem trobar CD d’aquest treball, que podem endur-nos signats.

Deixa un comentari

Segueix-nos a les xarxes

Col·laborem en/amb:

Vull Escriure
La web dels escriptors
Associació de Mitjans d'informació i comunicació
Traducir »