08/03/2015: Cesk Freixas: Posa veu a La Protesta a Bescanó

By Cròniques Musicals, MUSICA
març 07

08/03/2015: Cesk Freixas: Posa veu a La Protesta a Bescanó

Publicat a Revista Benna: 23/03/2015
Crònica 48

Bescanó es prepara per acollir la càlida veu d’en Cesk Freixas en un concert especial no sols per què és el dia de la dona sinó per què comptarà amb la col·laboració de na Meritxel Gené. Fa un fred espectacular, potser per això, l’entrada que presenta el teatre, no fa justícia a la qualitat del concert que ens espera i l’energia positiva sempre transmet en Cesk. Per tot atrezzo, dues cadires, els micros i l’habitual atri i les lletres. Per tota companyia, en Victor Nin, company d’en cesk des de fa 8 anys i responsable dels arranjaments, i dues guitarres. La veu d’en Cesk no necessita res més per emplenar un escenari i arribar a tot i cada un dels presents.

La primera cançó que escoltem és “Em pregunten per què canto”, de La Protesta (Temps Record), seguida d’una cançó del seu 3er treball “Tornarem a brindar per la vida”, de La mà dels qui t’esperen (Temps Record) i sense cap pausa “Abril de 1984”, de La mà dels qui t’esperen (Temps Record).

Seguidament sona “Acte de violència”, una cançó inspirada en els fets de 1961 que recull el Llibre d’igual nom de Manuel de Pedrolo, i “Que no et falli mai la sort”, ambdues de Tocats pel foc (Temps Record). Tot seguit escoltem “Dies i nits d’amor i de guerra”, d’El camí cap a nosaltres (RGB Suports), seguida de “Vaig venir del nord”, de La Protesta (Temps Record), inspirada en un vers d’un poema del poeta sud-americà en Roque Dalton.

Després de cantar “La intensitat”, de La Protesta (Temps Record), en Cesk aprofita per a presentar a en Victor Nin i a continuació ens canten “Companya”, de Tocats pel foc (Temps Record), cançó amb la qual en Victor i en Cesk marxen, per donar entrada a na Meritxell Gené, que els acompanya avui.

Meritxell ens recita “Parlen les dones” de la poetessa Montserrat Abelló, “8 de març” de la poetessa María Mercè Marsal i, per últim, “Així t’escau la melangia” del poeta Màrius Torres, poema que dóna nom al seu disc, després del que en Cesk i en Victor, tornen a l’escenari per tocar “L’exèrcit del fracàs”, de La Protesta (Temps Record), i “La vida, un trosset de pa”, de Tocats pel foc (Temps Record).

Arriba, ara, una de les cançons més conegudes “La petita rambla del Poble Sec”, de El camí cap a nosaltres (RGB Suports), i en Cesk demana que li acompanyem en la tornada, per seguir amb “Vull sentir la vida”, de La Protesta (Temps Record) i en acabar ja ens avisa que s’apropa el final. Tot seguit sonen “L’arbre del demà”, de La Protesta (Temps Record), “Diuen”, de La mà dels qui t’esperen (Temps Record), i “Imparables”, de La Protesta (Temps Record), amb el videoclip que recorda a l’Ester Quintana i els fets en què es basa el documental Ciutat Morta.

En Victor torna a sortir i torna na Meritxell, per cantar, junt amb en Cesk, una cançó que Ovidi Montllor va dedicar a una mestra, “Homenatge a Teresa”, acompanyant tots el final de la cançó i que pretén tancar el concert però, davant les peticions del públic per què tornin, apareix en Cesk i, aquesta vegada sol, en canta “No tenim por”, de La Protesta (Temps Record), amb la que definitivament donen per tancat el concert.

A la sortida, podem trobar a en Cesk, fent gala del caliu que sempre ha mostrat, signant discos i fent-se fotos amb tothom que li demana.

Deixa un comentari

Segueix-nos a les xarxes

Col·laborem en/amb:

Vull Escriure
La web dels escriptors
Associació de Mitjans d'informació i comunicació
Traducir »