09/08/2015 Josh Allen and The Rootmakers i Cesk Freixes: Posen música a la FM d’Argençola

By Cròniques Musicals, MUSICA
ag. 08

09/08/2015 Josh Allen and The Rootmakers i Cesk Freixes: Posen música a la FM d’Argençola

Publicat a Revista Benna: 05/09/2015
Crònica 97

Quan un diumenge d’Agost, en plenes vacances, vaig posar rumb a Argençola, sabia que trobaria la màgia de la veu i la música d’en Cesk i suposava que allà trobaria a en Victor Nin però el que no tenia ni idea és que, decidir arribar més aviat per escoltar seria una bona  decisió. La idea era veure en directe a Mr. Smizz, però vàrem fer salat, així que la cosa no va començar tan bé com esperava, i el següent grup, JOSH ALLEN THE ROOTMAKERS, ja preparaven els seus instruments. Ens vàrem acomodar en una zona tipus chill-out, feta amb palets, coixins i matalassos com els que porten les butaques de jardí.

Van tocar durant una hora o potser una mica més. De fet, van presentar-nos totes les cançons del seu repertori: “Freedom“, “Someone like you – Teaser“, “Run Fast“, “Belief“ (versió Josh Mayer), “Sky”, “Aint’ No Sunshin“, “Pat Song“, “Don’t Cry“, “Parisiene Walkings“ i “Hopeful Hard“. Cançó a cançó, em sentia més interessada pel grup i, cal dir que al mes de juny han guanyat el 10è Certamen de Música Jove que organitza “La Kaserna” i l’Ajuntament d’Igualada. Tot eren cançons en anglès, ni una sola en català, però el lloc i la seva música semblaven acoplar-se perfectament per fer-nos desconnectar i gaudir, així que ha estat una bona descoberta.
En acabar, encara tenim una estona per xerrar i prendre alguna cosa doncs allà mateix hi ha una zona habilitada com a bar i han preparat un sopar a base de tapes, amb preus bastant assequibles. Algunes persones, marxen, altres arriben. Hi ha molta gent.


Per fi, cap a les 22:00, en CESK FREIXAS i en Victor comencen a provar so i uns 20 minuts més tard arrenca el concert. En Cesk, obre actuació amb “La intensitat”, de La Protesta (Temps Record), amb la plaça plena i en absolut silenci, gaudint de la màgia del lloc, mentre les lletres de les cançons semblen guanyar encara més força. A continuació, “Tornarem a brindar per la vida”, de La mà dels qui t’esperen (Temps Record), i sense cap pausa “Abril de 1984”, de La mà dels qui t’esperen (Temps Record), després de la que en Cesk aprofita per saludar, explicar-nos que és la 3a FM consecutiva a la qual venen i dir-nos que esperen que arribi una 4a edició a la qual puguin assistir.

Per continuar, sona “Acte de violència”, una cançó inspirada en el que va passar al 1961 i que recull el Llibre de Manuel de Pedrolo que té igual nom, i tot seguit, “Que no et falli mai la sort”, ambdues cançons de Tocats pel foc (Temps Record). En Cesk, ens comenta que la FM d’Argençola sempre aposta per la cançó d’autor i a continuació ens canta “Dies i nits d’amor i de guerra”, d’ El camí cap a nosaltres (RGB Suports), per seguir amb “Vaig venir del nord”, de La Protesta (Temps Record), una cançó que està inspirada en un vers d’un poema d’en Roque Dalton un poeta sud-americà i, potser el moment més especial, quan en Cesk ens diu que la dediquen a als companys i companyes que han conegut, durant els seus viatges, al país valencià.
Tot seguit, és el torn per “La intensitat”, de La Protesta (Temps Record). En acabar, en Cesk ens presentar a en Victor Nin, per continuar amb “Companya”, de Tocats pel foc (Temps Record), “L’exèrcit del fracàs”, de La Protesta (Temps Record), i “La vida, un trosset de pa”, de Tocats pel foc (Temps Record).
El concert té a tothom pendent d’en Cesk i d’en Victor, de la següent cançó, cantant, tatarejant, movent el cap, i quan comencen els primers acords de “La petita rambla del Poble Sec”, de El camí cap a nosaltres(RGB Suports), una petita exclamació s’escapa, com si estiguéssim esperant aquest moment. De seguida sonen, “Vull sentir la vida”, de La Protesta(Temps Record), “L’arbre del demà”, de La Protesta (Temps Record), “No tenim por”, de La Protesta (Temps Record) i “Imparables”, de La Protesta (Temps Record), que és la cançó amb  què tanquen el concert.

En acabar, en Cesk i en Victor recullen els instruments però encara tenen temps per parlar amb qui s’apropa amb ells i fer-se fotos: Grans veus, grans músics, grans persones, que tornarem a trobar tan aviat com sigui possible.

Deixa un comentari

Segueix-nos a les xarxes

Col·laborem en/amb:

Vull Escriure
La web dels escriptors
Associació de Mitjans d'informació i comunicació
Traducir »