19/04/2015 Cançons de lluna al barret emplenen el Kursaal

By Cròniques Musicals, MUSICA
abr. 18

19/04/2015 Cançons de lluna al barret emplenen el Kursaal

Publicat a Revista Benna: 08/05/2015
Crònica 66

Aquest diumenge el Cor Infantil Amics de la Unió presenta un espectacle ple de cançons, especialment pensades per veus blanques. Sabem que la ballarina i coreògrafa Sol Picó ha preparat les coreografies per fer una presentació original, així que arribem al Kursaal amb bastant curiositat.

Tots els llums s’apaguen i entre penombres veiem als nens col·locar-se. Porten monos amb caputxa, que deixen endevinar on són. Quan les llums s’intensifiquen, i mentre ens canten “Aranya de sostre” veiem als nens envoltar el piano, com si d’una teranyina gegant es tractes. Tot seguit, amb la “Cançó del fruiter”, trobem un bosc imaginari, on els nens encara amb els monos blancs, però ja sense caputxes, mouen les cames i al fregar-les el so evoca el soroll de l’aire movent les branques. Seguidament canten “Cançó de guerra” i en acabar una pluja de confeti, que els mateixos nens llencen, els hi plou a sobre.

Tot seguit “Cançó del pescador de llunes”, que ens canten amb part dels nens estirats a terra, recordant-nos les ones i l’altre part com a pescadors, amb els monos baixats fins a la cintura. Amb “la ploma de perdiu i el cirerer”, la distribució ha tornat a canviar, doncs si alguna cosa té la coreografia que ha preparat la Sol és que és transforma amb cada nova cançó.

A continuació, mentre escoltem els primers acords de la següent cançó comencen a sonar, el Cor Juvenil del Conservatori de Música de Manresa entren pels laterals de la sala per  pujar a l’escenari, formant 3 rotllanes, una d’elles amb el piano al mig, i cantar plegats la “Cançó del barril”. 
Seguidament, els nens seuen a terra, mentre canten la “Cançó del forner” i salten uns per sobre dels altres. Quan sona la “Cançó de patinar”, mentre es forma una rotllana, obren un espai al mig perquè algunes de les noies puguin patinar en línia per l’escenari. L’última cançó que els dos cors fan plegats és “Cançó del conductor de núvols” després de la que el Cor Juvenil marxa, mentre el Cor Infantil és queda assegut a l’escenari.
Encara amb els nens asseguts a terra, escoltem “El mestre i el bon caçador”. Seguidament es treuen les sobre camises que portaven i deixen veure les seves samarretes de colors, ens “Papallona”, evocant els alegres colors que les vesteixen o els color dels peixos, mentre ens canten “Peix martell”.
El concert està arribant al final i ara sona “Cançó de la finestra” que canten aparellats i que acompanyen tocant els cabells de la seva parella quan la cançó indica “t’ompliré els cabells de safrà” i fent-se abraçades quan diu “un collaret amb els teus braços”.
Quan arriba la “Cançó de la sabatera” prenen protagonisme les sabates que han estat durant tot el concert envoltant l’escenari, doncs, després de fer 3 rotllanes amb un dels nens situats al mig, llencen les sabates. La cançó que posa punt final al concert és “Si serà el gos o bé el gat” que fan de quatre potes distribuint-se per la sala.

Finalment, tornen a l’escenari per saludar i fan pujar al Cor Juvenil i també a Josep Vilà, el compositor de les cançons que avui es troba entre nosaltres, per rebre els aplaudiments de tothom.

Deixa un comentari

Segueix-nos a les xarxes

Col·laborem en/amb:

Vull Escriure
La web dels escriptors
Associació de Mitjans d'informació i comunicació
Traducir »