20/12/2014 Alquadrat & Aspencat & Esne Beltza & Txarango: La Flama que encèn Sabadell

By Cròniques Musicals, MUSICA
des. 20

20/12/2014 Alquadrat & Aspencat & Esne Beltza & Txarango: La Flama que encèn Sabadell

Publicat a Revista Benna: 02/01/2015
Crònica 18
Quarts de 18 i malgrat que els organitzador havien avisat que a les 16 s’obrien portes i a les 17 començaven els concerts, la gent encara espera pacientment en la cua, per poder entrar. Una vegada dintre, l’organització amenitza l’espera amb musica enllaunada i podem escoltar, entre altres, a La Troba Kung Fu. 18:05 la gent segueix entrant i les llums avisen que la festa comença. 

Eh, Eh, Eh, una petita introducció, s’inicia una batukada i apareix Alquadrat. Els assistents criden, els acompanyen i canten totes i cada una de les seves cançons. Durant 1 hora ballarem, ens contagiem de la seva vitalitat i alegria, amb la seva mescla de pop, rumba, ska i reggae. 60 minuts en els que ens emplenarà l’energia de cançons com Presente i Quiero volverme loco de Presente, Sent la fragància de Felice, Que ganas de verte de Presente, Shia de Felice, La guitarra de Presente, Azúcar y sal de Mose, Pídeme de Felice, Llençols de Presente, Itaca band de Presente, Hoy solo quiero beber de Mose i amb Tornarem a començar de Felice, el grup tanca la seva actuació i marxen de l’escenari deixant als assistents amb ganes de més.

Uns minuts per preparar l’escenari i apareixen els valencians Aspencat. Com sempre, arriben plens de força, potència i energia, tot i que en Kiko Tur, un dels cantants, té una lesió a la cama que no li permet gaires excessos, això no es notarà a l’escenari. Les reivindicatives cançons ens fan embogir, ningú deixa de cantar, balla , saltar i cridar amb cada un dels seus temes. Durant el concert podem veure estelades i inclús un pilar. 
Porten cançons dels seus treballs Essència (Mésdemil), Inèdit, Naixen primaveres (Bureo) iObri la llauna. Inicien concert amb Outro, En els teus ulls i Batega la ciutat d’Essència (Mésdemil),  Llums càmera i acció i Mirades de Naixen primaveres (Bureo), La distància i Nit d’esperança d’Essència (Mésdemil),  S.O.S.d’ Inèdit, La lluna 2cares i Futur nuvolat de Naixen primaveres (Bureo), Revolucionari d’Inèdit, Serem un ciclód’Essència (Mésdemil), Antimatèria i Queden matinades d’Essència (Mésdemil),  Naixenprimaveres de Naixen primaveres (Bureo), Cridad’Obri la llauna, L’últim segon de Naixen primaveres (Bureo) i amb Quan caminàvem d’Essència (Mésdemil), posen punt i final a l’hora i mitja de concert entre mig de les ovacions dels assistents.

Ara, membres de la CUP pujant a l’escenari per fer un petit discurs que finalitza amb els crits d’ independència i les estelades ondejant.

De sobte, sona una sirena i veiem un DJ a l’escenari. Apareix el grup vasc Esne Beltza. Uns canons disparen paperets i les cançons, amb influències de hip hop, reggae, soul, folk i fins i tot cúmbia, comencen a sonar sense descans. Podem escoltar Welcome i Gorai de Gora! (5Gora),  No tinc remei de Freedom 3Kelpetan (Baga-Biga), Hona Bostekoa de Noa (Baga-Biga), Harresiko Kunbia, de Gora! (5Gora),  que fan juntament amb en Yacine Belahcene, Astindu de Made in Euskal herria (Mis), Soniderode Noa (Baga-Biga),  Lokarriak de Gora! (5Gora), Freedom i Sortzen de Noa (Baga-Biga), Pasodoble Remix de Freedom 3Kelpetan (Baga-Biga), que canten amb en Adrià Salas de La Pegatina. Les últimes cançons les fan a pista i només tornen a l’escenari per acomiadar-se.

Els grups que han organitzat l’event, llegeixen un petit i emotiu manifest que finalitza amb el cant d’ Els Segadors.

Es hora de l’últim concert, potser el més esperat i podem comprovar que l’assistència ha anat augmentant durant tota la tarda-nit. Des del moment que el públic intueix l’arribada de Txarango, comencen els crits i per fi els podem escoltar. El grup ha seleccionat cançons com Músic de carrer i Esperança, El meu poble, Governant, Per art de màgia, La vuelta al mundo, Quant tot s’enlaira, Som un riu i Com dues gotes d’aigua de Som riu (Discmedi), En caravana  de Benvinguts al llarg viatge (Discmedi), Tant de bo de Som riu (Discmedi), Volveremos, que toquen acompanyats per La Pegatina, Benvingutso Esperança de Som riu (Discmedi), que canten acompanyats per Esne Beltza. Els moments més emotius els trobem quan parlen de la seva estada al Senegal. Les cançons no paren. Txarango manté el ritme i augmenta l’energia amb cada cançó i el públic els segueix sense descans. Encara no han marxat de l’escenari i els hi reclamen més i més i finalment el grup s’acomiada amb Compta amb mi de Som riu (Discmedi).

Deixa un comentari

Segueix-nos a les xarxes

Col·laborem en/amb:

Vull Escriure
La web dels escriptors
Associació de Mitjans d'informació i comunicació
Traducir »