25/12/2015 Cris Juanico: Viatja pel món, amb nadales

By Cròniques Musicals, MUSICA
des. 25

25/12/2015 Cris Juanico: Viatja pel món, amb nadales

Crònica 138
Justament fa un any em trobava a Terrassa, veient a Cris Juanico. Aquella vegada escrivia per TotMusiCat i l’indret era l’antiga seu Ègara i la seva a meravellosa església. Avui, 1 any després, em retrobo amb Terrassa i amb Cris Juanico però ara escric pel meu blog, per mi i per qui vulgui llegir-me. L’espectacle és el mateix “un món de nadales”, que Cris rescata cada nadal, amb el que pretén fer viatjar i  descobrir com es canta al Nadal en altres llocs.

La sala es troba plena. Part de la pista de ball està plena de cadires i, abans que comenci el concert, ja estan col·locant algunes més. A l’escenari, esperen pacients 3 instruments: Un teclat, un violoncel i la bateria. El to de les converses han anat pujant molt de volum. La música ambient no acalla les converses. De sobte, uns focus vermells parpadejen i anuncia l’inici. El so del fum, que emplena a poc a poc l’escenari, també ho confirma.

Arriba Luis González Trio, els músics que li acompanyaran. En Cris apareix de seguida, pren el micròfon i ens canta “Fum, fum, fum” i seguidament “Nadal ja ha arribat”, una nadala que ha escrit Enric Ribó, menorquí i que és el seu cunyat. Els acords del teclat acompanyen a Cris mentre les llums blaves donen pas a la resta de músics. Tot seguit, ens transportem al País Basc, amb “L’olentzero” i per tornar aquí amb “El desembre congelat”.

A continuació és el moment d’ “A la noneta nona”, una cançó de bressol gallega, a la que segueix una nadala nostra “El dimoni escuat”, similar a un conte de pastorets, més alegre que els anterior. Tot seguit, ens canta “El bon Jesuset”, una nadala menorquina, per continuar amb “Cholito, toca i retoca”, amb la que hem anat fins a Perú i, per tornar aquí, sona “El tamboriner”.

Tot seguit escoltem “Caminem”, una cançó d’Àfrica, “Santa nit”, d’Àustria,  i “Vés-hi des de la muntanya”, una cançó dels Estats Units i potser la més nova i darrere de la que aprofita per avisar-nos que el final està arribant.

És el moment de les cançons no incloses en el disc i la primera en sonar és “Quan somrius”, inclosa en l’àlbum Quan Somrius. El Millor Nadal  (que recull diferents nadales de coneguts grups i cantants catalans), després de la que aprofita per presentar a Luis Gonzalez Trio, els músics que avui li acompanyen i amb la que tots marxen de l’escenari.

Les queixes i els aplaudiments no paren, fins que tornen a l’escenari per continuar amb “El cant dels ocells”, una cançó molt coneguda però no com a nadala, “Aclarida, beneïda”, de Sicília i “Blanc Nadal” (“White Chritmas”), que és l’última nadala i no és tradicional sinó popular.

Com a tancament del concert, en Cris ens torna a cantar “Fum, Fum, Fum”, aquesta vegada entre palmes i cantant amb nosaltres

Deixa un comentari

Segueix-nos a les xarxes

Col·laborem en/amb:

Vull Escriure
La web dels escriptors
Associació de Mitjans d'informació i comunicació
Traducir »