27/03/2015 Sisa, Portet i Oliver: El Col·lectiu Etern, que ens porta el Barnasants

By Cròniques Musicals, MUSICA
març 26

27/03/2015 Sisa, Portet i Oliver: El Col·lectiu Etern, que ens porta el Barnasants

Publicat a Revista Benna: 13/04/2015
Crònica 57
Quan diumenge, en el marc del Barnasants, ens desplacem fins al Teatre Joventut de l’Hospitalet, per veure a en Sisa, Quimi Portet i Joan Miquel Oliver  o El Col·lectiu Eternity, com s’han batejat, senzillament no tenim molt clar que és el que ens trobarem, tot i que podem intuir que hi trobarem bona música, tenint en compte el trio que compon el grup i, humor, tenint en compte algunes de les frases que hem llegit del grup com “No se nos pasó por la cabeza juntarnos para ampliar público, ¡más bien nos gustaría empezar a limitarlo, porque no damos para tanto!” o “Y nosotros ya nos peleamos antes de empezar. Nos insultamos y casi nos agredimos con las guitarras, y luego dijimos: ‘Ahora ya no nos queda otro remedio que hacernos amigos otra vez y producir algo”.
El concert arrenca amb en Miquel i en Portet, a l’escenari, acompanyats per l’Antonio Fidel (al baix) i en Xarli Oliver (a la bateria) tocant “Paisatge amb anxova”, de Matem els dimarts i els divendres (Quisso Records/Música Global) d’en Portet, i seguidament “Surfistes en càmera lenta”, del àlbum del mateix nom (Disc Medi) d’en Oliver, i ja sabem que el repertori és un viatge entre les cançons dels 3 cantautors.

En acabar, ens demanen disculpes doncs falta un membre, en Sisa, i ens expliquen que després d’unes diferències amb la coreògrafa, ha hagut d’anar a la ciutat de la Justícia i que faran el que podran per defensar la següent cançó “Coristes i numismàtics”, d’ El més galàctic (PDI) però, com era previsible, en Sisa apareix per cantar-la amb ells, entre els aplaudiments del públic.

Amb el crit “pirulins i piruletes” comença “Hansel i Gretel”, de Sa nuvia morta (Blau/Disc Medi) d’en Oliver, que pretén combatre la gran “pirula” que se’n ve a sobre, segons pronostica en Sisa i tot seguit sona “Homes i dones del cap dret”, de Viatge a Montserrat d’en Portet, i a continuació “Progresso adequadament”, Matem els dimarts i els divendres (Quisso Records/Música Global) d’en Portet.
Després d’unes quantes bromes sobre les maraques d’en Sisa, que deixen un núvolet doncs van perdent sorra, ens canten “Molí de vent”, de Live In Paris (Blau/Disc Medi) d’en Oliver, on en Sisa segueix agitant les maraques, tot i que ja no les té a les mans. A continuació, “Pasturarem entre els lliris”, de Viatge a Montserrat d’en Portet, una cançó d’amor que va escriure en un mal moment personal.
Toca el torn de presentar-nos a l’ Oriol Pi Farrer, un cantautor novell que fa cançons, que no és altre que en Sisa, que ens explica la seva història i que ens canta “Des de la lluna”, de Ni cap ni peus (K Industria Cultural), i “La primera comunió”, de Galeta galàctica (Zeleste/Edigsa) ambdues d’en Sisa, amb uns acords de guitarra que evoquen els ukeleles d’ Hawai.
Tot seguit sona “Petit homenet de muntanya”, de Live In Paris (Blau/Disc Medi) d’en Oliver, on ens demanen que els acompanyem xiulant i en acabar, tots marxen i solament es queden a l’escenari en Portet i en Oliver per cantar-nos “Sa núvia morta”, del disc d’igual nom (Blau/Disc Medi) d’en Oliver i a continuació en Portet ens anuncia que faran una cançó molt bona, “Sunny day”, de Oh my Love (Quisso Records/Música Global) que resulta va fer ell mateix Portet.
Tornen a l’escenari tot, per fer “No cal parlar”, d’ El congrés dels solitaris (Disc Medi) d’en Sisa, després de la que ens presenten a l’Antonio i en Xavi i, per acomiadar-se han triat “El fill del mestre”, de Sisa & Melodrama (Edigsa) d’en Sisa i “La rambla”, de Hoquei sobre pedres (Perro Records/Chrysalis) d’en Portet, que per aquesta ocasió han transformat en “La rambla Justo Oliveres” després de la que marxen.
Les queixes dels assistents, reclamant els bisos, fan que tornin per explicar-nos que és la primera vegada que els hi reclamen més i per cantar-nos “Final feliç”, de Bombón Mallorquín (Blau) d’en Oliver, i “Boletaires”, de Visca la llibertat (Drac-Virgin) d’en Sisa, i tornen a marxar.

Les queixes tornen així que, aquesta vegada molt més ràpid, han de tornar i aquesta vegada ens canten “Pallasso”, de Surfistes en càmera lenta (Blau/Disc Medi) d’ Oliver, amb un serrall com acompanyament, “Aquest any follarem com folls”,  de Ni cap ni peus (K Industria Cultural) d’en Sisa i amb Portet amb les maraques, i “La música dels astres”, de Cançoner electromagnètic (Quisso Records/Chrysalis) d’en Portet, que posa punt final al concert.

Deixa un comentari

Segueix-nos a les xarxes

Col·laborem en/amb:

Vull Escriure
La web dels escriptors
Associació de Mitjans d'informació i comunicació
Traducir »