30/04/2015 Guillem Roma: Celebra 1 any de Nòmades al Kursaal

By Cròniques Musicals, MUSICA
abr. 29

30/04/2015 Guillem Roma: Celebra 1 any de Nòmades al Kursaal

Publicat a Revista Benna: 01/06/2015
Crònica 69

Avui és un dia molt especial. Guillem Roma, la Càmping Band i la música dels Nòmades (Autoeditat) arriba fins al Kursaal de Manresa, un teatre que al febrer ha complert anys i que es prepara per celebrar altre aniversari: el de la publicació d’aquest treball. És un concert pel que en Guillem ha preparat algunes sorpreses , tal com ha anat comentant per les xarxes.

Per començar podem escoltar els acords de “Dawn” i en acabar, en Guillem ens saluda i ens diu que tenien moltes ganes de venir tornar a Manresa, especialment perquè les 3 vegades anteriors havien fet coses més petites. A continuació sona “Cançó per adormir un estruç” i també ens explica que fa un any que va sortir aquest disc (per Sant Jordi) i això fa el concert encara més especial per ells.

Tot seguit, sentim “El salt”, mentre aprofita per encendre el logo de la Càmping Band i, amb un gest, ens avisa abans de deixar-nos sols cantant. En Guillem ara ens explica que la Càmping Band és una formació vivia i que va canviant, que fa combinacions i així, amb aquesta petita introducció, ens canten “Combinacions”, aquesta vegada amb dos trompetes: la real i la trompeta “virtual” tan característica ja d’en Guillem.

A continuació, hi ha un petit canvi d’instrument: En Guillem Plana pren les baquetes i en Marc Casas una ampolla per rascar, mentre en Guillem ens explica que podem canar un tros que fa La, La, La i de seguida comença a sonar “El teu llit” i, per poder comprovar-ho, demana que obrin les llums de sala.
El concert s’atura uns segons preparar cadires, que situen en el lateral de l’escenari, per donar pas a una actuació molt especial. Entre 3 noies, el grup Dansara, vestides com les ballarines que fan la dansa del ventre. En Guillem i la Càmping toquen per primera vegada “Velho Mar“ i el Kusaal sembla difuminar-se per donar pas als mars de l’orient. De seguida que acaben marxen, entre aplaudiments, mentre en Guillem ens avisa que després les tornarem a veure ballar.
Marxen tots els músics i en Guillem es queda sol a l’escenari per cantar-nos “Dejarnos ir” i en acabar, tornen de nou per tocar “Hotel Desire”, la cançó feta amb paraules que sonen bé i que no diuen res doncs està feta en un idioma inventat. Cada vegada que en Guillem deixa de cantar i resta immòbil també ho fan els músics. Tot seguit, escoltem “Foc”, seguida de “La tendència natural”,  “Nòmades” i “Començar a volar” on Guillem torna a demanar que cantem  la tornada.
Tornen les noies de Dansara per ballar “Quizas, quizas, quizas”, la popular cançó de Nat King Cole i a continuació en Guillem ens ensenya la tornada d’ “El senyor”, d’ Oxitocina(Autoeditat), perquè puguem acompanyar-lo. En acabar, fan la habitual foto del públic, que sempre pengen al Facebook d’en Guillem.
A continuació, escoltem “Por tu amor”, de Agustín Lara, que fa en Guillem sol, però encara queda una altra sorpresa: la participació del grup Gots de Tuba, que estaven esperant  al final de sala, i que en acabar la col·laboració continuen tocant per acompanyar al públic, mentre surten de la sala.
Durant tot el concert, els caps de la gent, no deixaven de moure’s i ara, a la sortida, tothom parla de la música i del bon concert del que em gaudit, mentre Gots de Tuba segueixen tocant uns minuts al vestíbul del teatre.

Deixa un comentari

Segueix-nos a les xarxes

Col·laborem en/amb:

Vull Escriure
La web dels escriptors
Associació de Mitjans d'informació i comunicació
Traducir »