28/05/2016 Circ Pistolet i 6 Pájaros de un tiro: Quines Ganes!

28/05/2016 Circ Pistolet i 6 Pájaros de un tiro: Quines Ganes!
By Cròniques Musicals, MUSICA
maig 28

28/05/2016 Circ Pistolet i 6 Pájaros de un tiro: Quines Ganes!

Crònica 189
Quines ganes!! Aquesta ha estat la frase més repetida i més pensada aquesta setmana. Primer era: Quines ganes que arribi el cap de setmana! Després es va transformar en: Quines ganes que arribi el vespre! I va acabar sent: Quines ganes que comenci l’espectacle!! I és que, aquesta setmana, tots els astres s’han trobat per fer-me esperar l’espectacle amb moltes ganes.

L’auditori que, a hores d’ara tothom sap de la cura amb què selecciona els espectacles que ofereix, ha programat Incert, un espectacledel Circ Pistolet, que ha estat guardonat com a millor espectacle de circ en sala als premis Zirkòlika 2014  i també ha estat distingit amb una menció especial com a millor direcció artística. Han estat programades 3 funcions i nosaltres hem triat la segona, tot i que la tercera i última és la que posa la cloenda al cicle Escenes. Per si això no és suficient, Seis pájaros de un Tiro s’encarreguen de posar la música en directe, així que el pla és immillorable.

La sala Tete Montoliu, una sala petita i per tant molt acollidora, només manté les cadires de la grada i han fet ple en totes les sessions. Les cadires, que habitualment guarneixen la platea, han estat retirades i l’espai es ocupat pels aparells dels acròbates. L’escenari es manté i els instruments esperen al grup, que són els primers a arribar, quasi en penombres. Unes músiques, sense lletra però plenes de pinzellades de jazz i bossa nova, força fidels a l’estil del grup, acompanyen les evolucions dels artistes, que entren a l’escenari pel lateral, com si d’uns nens entremaliats i disposats a jugar, es tractes.

Que difícil explicar el que un espectacle ple d’ànima et fa sentir! Els acròbates, no deixen ni un minut de moure’s i on sempre tens diferents coses passant a l’hora. De fet, hi ha moments on no saps cap a on dirigir l’atenció, per no perdre’t res del que passa doncs hi ha equilibris increïbles i combinen diferents especialitats. Unes vegades, són evolucions  individuals i altres col·lectives.

En mans dels artistes, hem presenciat com la pista canviava la seva disposició, exercicis al cèrcol aeri, altres amb diàbolos, equilibris verticals, acrobàcies passant de mà a mà, contorsionismes impossibles de descriure. Unes vegades de forma ordenada i altres amb aparença caòtica, però sempre, perfectament executades, previstes i organitzades per captar l’atenció de tothom i que han estat acollides amb un silenci, només trencat per exclamacions de sorpresa i ensurt i, per descomptat, per aplaudiments, que han acabat en ovació al final d’un espectacle molt recomanable tant per grans com per petits.

Deixa un comentari

Segueix-nos a les xarxes

Col·laborem en/amb:

Vull Escriure
La web dels escriptors
Associació de Mitjans d'informació i comunicació
Traducir »