Curtcircuit 2016: Darrers concerts

Curtcircuit 2016: Darrers concerts
By MUSICA, Noticies Musicals
juny 06

Curtcircuit 2016: Darrers concerts

Tres concerts ompliran de música Cerdanyola del Vallès aquest cap de setmana: el divendres 10 de Juny a les 22:30h, Duquende, un dels grans del flamenc, actuarà a la Sala Acme. I per acabar, el dissabte 11 de Juny a les 22:30h, Els Catarres i Bonobos actuaran a la sala Mama Mandawa amb una explosió vitalista d’aromes mediterranis.

Duquende presentarà en el Curtcircuit un espectacle homenatge a Camarón i Paco de Lucía. Un sentiment, una passió i un directe que només Duquende amb el seu flamenc genuí podria executar d’una forma tan inspiradora.

Per la seva banda, Els Catarres, un dels grups més reconeguts del nostre país, elabora una fórmula musical pròpia que no admet imitacions. Aquest any, la banda tanca la seva gira “Supernova” amb el seu últim treball “Big Bang”.

Finalment, Bonobos presentarà el seu segon treball “Crida!”, un àlbum que crema amb flames d’amor i lluita amb un teló de fons tremendament familiar.


Juan Rafael Cortés Santiago, va néixer a Sabadell en el si d’una família gitana. Als 8 anys, Camarón de la Isla el convida a debutar en els escenaris acompanyant-lo ell mateix a la guitarra.

DUQUENDE té una extensa discografia. En el 1988 enregistra el seu primer disc “Fuego, primo fuego”. En el 1993, i sota la tutela de Tomatito, edita ”Duquende y la guitarra de Tomatito”, i en el 2000, al costat d’Isidro Muñoz, “Samaruco”. A finals del 2005 torna a l’estudi i enregistra “Mi forma de vivir” i en el 2012 edita el seu últim disc “Rompecabezas”.

La seva brillant carrera l’ha portat a actuar en els més importants teatres i auditoris espanyols com el Palau de la Música de Barcelona, l’Auditori Nacional de Música de Madrid, el Palau de la Música de València, entre molts altres.

Aquest any, Duquende presenta un espectacle inspirat en els dos grans mestres del flamenc, Paco de Lucía i Camarón. Projectant la seva percepció, les seves vivències en primera persona, el sentiment adquirit i construït de la mà de grans genis, interpretat i expressat de la manera més personal, profund i esquinçador.

Parlar d’ELS CATARRES és fer-ho d’una de les bandes més populars i estimades del país, amb més de 100.000 fans al Facebook i més de mig milió de descàrregues dels seus tres discos. Un grup que ha sabut elaborar una fórmula musical pròpia que no admet imitacions i que els ha portat a iniciar el seu camí internacional amb una gran rebuda.

La seva marca personal és ben coneguda: sonoritat acústica i pop d’arrels mediterrànies combinats amb ritmes ballables i desplegat a l’escenari amb una energia i alegria que els fa únics. Aquest 2016, Els Catarres tanquen amb la gira “Supernova” el seu últim treball i escampen per darrera ocasió la festa i l’alegria de “Big Bang” (Música Global, 2015); després d’un any amb més d’un centenar d’actuacions plenes a vessar per arreu dels Països Catalans, Espanya i Europa.

Des que l’any 2012 BONOBOS va debutar al prestigiós escenari de la Telecogresca aquesta jove banda de pop festiu, alegre i combatiu de Centelles no ha parat de voltar per escenaris d’arreu de Catalunya. Sense anar més lluny, el seu disc de debut “Animalànima” (Rgb Suports, 2014) els va fer portar la seva música a escenaris de més de 70 festes majors i festivals com l’Acampada Jove, el Festival Clownia, les Festes del Tura d’Olot, l’Aquelarre de Cervera, Barraques de Banyoles o les Fires de Sant Narcís de Girona. Tot això els va portar a ser Premi Enderrock Artista Revelació 2015 escollit pel públic.

Enguany presenten el seu segon treball discogràfic, “CRIDA!” (Rgb Suports, 2016), en el qual ofereixen 11 cançons contundents i vitalistes que clamen a l’amor i la revolució com a motor de canvi combinades amb un directe explosiu i ple de música encesa i energia col·lectiva que els farà recórrer de nou amb força els Països Catalans.

Deixa un comentari

Segueix-nos a les xarxes

Col·laborem en/amb:

Vull Escriure
La web dels escriptors
Associació de Mitjans d'informació i comunicació
Traducir »