Curtcircuit 2016: Nakany Kanté i la banda Calima

By MUSICA, Noticies Musicals
març 17

Curtcircuit 2016: Nakany Kanté i la banda Calima

El pròxim 30 de març, a les 20:30h, actuaran Nakany Kanté, de Guinea Conakry, y la banda Calima, formada per músics de diferents procedències i cultures, en un concert ple de textures, sabors i colors a la sala [2] de l’Apolo de Barcelona. 

Nakany Kanté, originària del país mestre en la música mandinga, no dubte a l’hora d’experimentar amb tradició i actualitat, aconseguint un resultat tant transportador com inclusiu. En el seu últim àlbum, “Naka” , es mostra una Nakany més personal i intima, amb tonalitats més mediterrànies aportades per la col·laboració de Calima amb qui compartirà escenari. 

Calima, amb quatre àlbums en el mercat i una llarga trajectòria, fusiona flamenc, jazz, rumba, hip hop i bossa d’una manera única i màgica. En els seus projectes, el mediterrani es fon en les cançons aportant calidesa i proximitat a la nostra terra . 

Una actuació que ens portarà de viatge pels paisatges més diversos, des del mediterrani al cor d’Àfrica. Un concert amb aroma propi.


El país africà de Guinea Conakry ha donat grans músics i mestres de la música mandinga com Sékouba Bambino. En aquest context musical és on ha nascut la cantant i compositora NAKANY KANTÉ, que ha sabut combinar l’esperit pop amb la música mandinga, el soukous, el mbalax i l’afro-reggae, tot integrant-se dins de l’escena catalana. Nakani ha sabut rodejar-se de grans músics especialitzats en sons africans com el saxofonista Jimmy Jeank o els percussionistes Oumar Tounkara i Max Moya . 

La publicació del seu segon treball, “Naka“, reflecteix la seva evolució en aquests dos últims anys, des que presentés el seu primer disc, amb una música més concreta, però amb base tradicional, que incorpora els sons mediterranis de la mà de la col·laboració de Calima i amics . Les seves lletres mostren la seva preocupació social i desvetllen algunes vivències personals mentre comença a jugar amb el castellà. 

CALIMA és una banda formada el 2004 a Barcelona per integrants i músics de diferents països, cultures i ètnies. El se fundador, Juanlu “el Canijo”, fou també co-fundador i integrant de la formació Ojos de Brujo abans d’emprendre aquest projecte, dins del qual se situa al front com a baixista, director i productor artístic. La música de Calima sona i olora a aire Mediterrani, a frescor, a terra i a mar, a alegria. 

Amb quatre àlbums al mercat fins avui, “Azul” (EMI Music, 2007), “Tierra” (Satélite K, 2009), “Sólo Volar” (Satélite K, 2012), i“Lumbre…canciones de carromato” (Satélite K, 2014). Calima despunta en l’actualitat com una de las bandes amb més talent en la fusió musical d’estils, tals com el flamenc, el jazz, la rumba, el hip-hop o la bossa.

El seu últim projecte “Lumbre” son cançons de carromato,son textures frontereres, trobades a la llum d’una foguera, una mirada profunda cap a l’univers, un reclam a la llibertat i un quadern de viatge en el que també ha escrit els músics convidats en aquest disc com Joan Garriga de la Troba Kung-Fú , “Enriquito” de Canteca de MacaoOscar Ferret, de Yacine and the Oriental Groove,Thirta de MacacoIsabel Vinardell i Eldys Vega (Vega Beat).


Nakany Kanté + Calima:

Dimecres 30 de març – Portes 20:00 h. / Concert 20:30 h. – La [2] d’Apolo (Barcelona) 

Anticipades: 10€ (+ despeses de gestió) 

Deixa un comentari

Segueix-nos a les xarxes

Col·laborem en/amb:

Vull Escriure
La web dels escriptors
Associació de Mitjans d'informació i comunicació
Traducir »