Festival Hivernacle: Triple Concert a Cal Bolet

Festival Hivernacle: Triple Concert a Cal Bolet
By MUSICA, Noticies Musicals
febr. 18

Festival Hivernacle: Triple Concert a Cal Bolet

Nit de festival amb triple concert de Joan Miquel Oliver, Quart Primera i ix!,

Divendres 19 de febrer al Teatre Cal Bolet 22h.

Entrades disponibles per només 12€ a La Llibreria La Cultural, a Entradium.com i a atrapalo.com.Joan Miquel Oliver


Dos anys després dels concerts de comiat dels llegendaris Antònia Font, el seu fundador, compositor i guitarrista retorna als concerts amb “Pegasus” (2015), el seu tercer àlbum en solitari i el primer des de la separació de la banda mallorquina. Fidel a un imaginari poètic càlidament familiar, el nou disc de Joan Miquel Oliver proposa un viatge per la illa de la calma que, partint de la mar, ens porta cap a l’interior i arriba a la ciutat com a metàfora de la civilització. Patrons de samba i llunyans ecos de cúmbia, electrònica i rock, Teuleres tancades i Flors de cactus en deu cançons al marge de tota regla i convenció.

Acompanyat pel també ex Antònia Font Jaume Manresa als teclats i Xarli Oliver a la bateria, Joan Miquel Oliver es presenta en format power-trio en una gira que es va iniciar el passat 25 d’abril al Teatre Municipal de Girona amb èxit unànime de crítica i públic. Tot intercalant la pràctica totalitat del seu repertori anterior, el també escriptor i filòsof mallorquí transforma les petites coses del dia a dia en material literari de primer ordre, encenent les estrelletes d’un univers oníric, personal i absolutament intransferible. Pop pur en els límits de la realitat.Quart Primera

Tant se val si vens de la més negre de les foscors o del blanc més fred i encegador, el que importa és saber-ne sortir a temps. Pere Jou s’ha atrevit a deixar oblidat a l’andana bona part de l’equipatge on hi tenia les pors, els dubtes i les males cares, per agafar un tren on viatgen aquells que encara creuen que no tot està perdut. Vagons plens de passatgers que no saben ben be a on van, però que tenen ganes de somriure i de compartir i, si cal, de llençar les càrregues innecessàries per la finestra. A l’altra banda del vidre es percep un paisatge glaçat de cims esmolats i tons blaus encisadors, és la bellesa perversa d’un passat al que volem renunciar, de manera inconscient, segur que si, però en volem renunciar! Qu4rt Pr1mera es despullen fermament en cada una de les seves noves 10 cançons, lletres que mereixen d’una lectura acurada i melodies que t’atraparan encara que no ho vulguis. Els que van a dins del tren, ja fa dies que canten i ballen els nous himnes de Qu4rt Pr1mera, ho fan lleugers de roba i amb un somriure ample i sincer. En aquesta nova casa en moviment tu també hi pots pujar, pots venir despullat o amb una camisa de colors, però millor que deixis els grisos ben lluny i les neurones a la punta d’un iceberg.

ix!

El grup sabadellenc Ix! torna aquest 2015 amb un quart disc d’estudi, Vessants. El nou disc és un esglaó més de l’activa i atractiva vida del grup, que aquest cop assegura tenir un disc més personal i imprevisible que els anteriors. Cuinat directament al seu estudi de gravació durant el segon semestre del 2014, Ix! han volgut preservar fins al final la idea i el so primigenis amb els quals s’havia creat cadascuna de les cançons del disc, quan aquestes només eren esbossos, idees. Vessants és un treball sincer d’un grup que madura a la recerca del seu propi esperit.

Debutaren amb l’àlbum Autòmat Infinit, aquest treball els va situar ràpidament en el centre d’atenció de la nova fornada de grups independents del país, sobretot pel seu espectacular directe, fet que donava la raó als qui apostaren per la seva particular proposta musical. Un any més tard,Canónigo Films els demanava la valenta tasca de composar la BSO sencera de la seva nova pel·lícula: Estació de l’Oblit (Christian Molina i Sandra Serna, 2009), film que ja ha voltat per un munt de festivals internacionals d’arreu del món.
El segon disc, va ser Disc Català de l’any (2010) segons Ràdio 4; L’Ingenu és lliure (Gat Records, 2010), 13 talls que mostren el creixement i l’excel·lent estat creatiu d’aquesta banda empordanesa.

L’any 2012 van publicar el seu tercer disc ‘Immersió’. Fent bandera de la defensa de la llengua en moments difícils, els vallesans Ix! fan al tercer treball una declaració de principis compromesa amb la cultura del país. El mateix títol del disc fa clara referència a la immersió lingüística, i va sorgir durant la polèmica del català a l’escola. El so èpic de les cançons del grup ens acosta a un nou simfonisme en clau de rock. Ix! ha donat forma a unes cançons que han guanyat llum i que mantenen intacta la seva estructura rockera.

Deixa un comentari

Segueix-nos a les xarxes

Col·laborem en/amb:

Vull Escriure
La web dels escriptors
Associació de Mitjans d'informació i comunicació
Traducir »