Fira Tàrega 2016: Cap de setmana al Festival SummerStage de Nova York

By MUSICA, Noticies Musicals
ag. 19

Fira Tàrega 2016: Cap de setmana al Festival SummerStage de Nova York

Aquest cap de setmana (20 i 21 d’agost) els catalans Iron Skulls Co i Quim Moya i Ravid Goldschmidt presentaran els seus darreres projectes al Festival Summerstage de Nova York, després de realitzar una residència artística durant 15 dies al centre de creació Snug Harbor, a Staten Island.

Aquestes dues peces es mostraran a Fira Tàrrega, en el context d’#UrbanNation, els dies 9, 10 i 11 de setembre a la Plaça de les Nacions.

Els Iron Skulls Co presentaran Kintsugi, un espectacle a la recerca de la relació entre tècnica, bellesa i imperfecció a través de la dansa, els nous llenguatges i els límits del moviment. El ‘kintsugi’ és una tècnica japonesa de reparació d’objectes del segle XV i una filosofia que planteja que les esquerdes i les reparacions formen part de la història d’un objecte i no s’han d’amagar, sinó que han d’embellir l’objecte, deixant al descobert la seva transformació i el seu passat.

D’altra banda, Murmur, concert pintat de Quim Moya i Ravid Goldschmidt és un projecte musical i pictòric, un viatge a les diferents atmosferes d’un món imaginari integrat per sons, llum i color, que desenvolupa una reflexió sobre el sentiment de l’individu dins del col·lectiu.
Col·laboració amb el Festival SummerStage

La participació dels artistes catalans al SummerStage de Nova York és el resultat d’un projecte de dos anys de col·laboració de l’Institut Ramon Llull i Fira Tàrrega amb aquest festival d’arts escèniques novaiorquès. En el marc d’aquesta intercanvi amb el SummerStage, la companyia nord-americana de dansa urbana Ephrat Asherie Dance, viatjarà a Tàrrega al setembre, per presentar-nos Riff this, riff that, la seva darrera peça, coproduïda per FiraTàrrega. Omari and LaNaija també estaran presents a la Fira, amb el seu espectacle Wahala.

El SummerStage és el festival d’arts escèniques gratuït més important de Nova York. Durant l’estiu es poden veure a Central Park i a més de 20 parcs de la ciutat artistes i companyies que reflexen la diversitat cultural i les diferents comunitats que viuen a Nova York. El festival és una iniciativa de la City Parks Foundation, organització independent i sense ànim de lucre que ofereix programes artístics, esportius i educatius a més de 300 parcs públics de la ciutat.

Deixa un comentari

Segueix-nos a les xarxes

Col·laborem en/amb:

Vull Escriure
La web dels escriptors
Associació de Mitjans d'informació i comunicació
Traducir »