07/05/2016: Les Justes del Rei Jaume I

By Cròniques Teatrals, TEATRE
juny 07

07/05/2016: Les Justes del Rei Jaume I

Aquest cap de setmana, tot i llarg, havíem decidit prendre’l de relaxació i, si no hagués estat pel concert d’ Est Oest, ni a altre concert haguessin anat però les casualitats sempre han estat presents en tot allò que m’envolta i són tantes ja, que he perdut el compte, així que acabar avui, a Figueres, a les Justes del Rei Jaume, sense haver sentit parlar d’elles, ja no em sorprèn.

La veritat és que tenia molta curiositat i poques ganes de matinar. Són un bon grapat de quilòmetres d’Esparreguera fins a Figueres i, la principal culpable de matinar, la nena que, quan sap que farem alguna cosa, no et deixa escapar i canviar d’idea.
No havia estat mai al castell de Figures i el meu patiment principal, estava en aparcar a l’altre punta però això ha estat el més fàcil i hem trobat un forat al costat mateix de la carretera d’accés. Des del camí, a mesura que ens apropàvem, podíem veure les parades d’un mini mercat medieval, però nosaltres ens anem directament a l’accés de les justes.

Com a les pel·lícules, ens vàrem trobar amb un espai amb grades, habilitat per un torneig on, per descomptat tenim dos bàndols i evidentment, amb un que era més trampós. Les lluites estan força ben ambientades i teatralitzades. Fins i tot, a part de les proves a cavall, em vist lluites a peu i amb foc.

Grans i petits estem pendents del que passava. Com és habitual, els bons guanyen i, tot sigui dit, tant la meva filla com jo, preferíem que guanyessin els dolents.

Aquesta vegada, hem vist les justes i hem dinat al castell, que tenen un menú, força econòmic però una altre vegada també farem la visita guiada en jeep. Així que, tornarem!

Deixa un comentari

Segueix-nos a les xarxes

Col·laborem en/amb:

Vull Escriure
La web dels escriptors
Associació de Mitjans d'informació i comunicació
Traducir »