Pearson i la seva solidaritat

By MUSICA, Noticies Musicals
març 08

Pearson i la seva solidaritat

M’agrada apropar-me a projectes amb ànima i cor. Poden ser musicals o teatrals o solidaris. M’agrada que darrera de les coses hi hagi un missatge i així és com he acabat investigant sobre la iniciativa solidaria #ElsMusicsNoMengen

La solidaritat és una de les vertents més definides en els nostres músics i Person, no és una excepció. Diria que a més a més cal destacar les seves inquietuts. Amb el BANC DELS ALIMENTS han creat una gira solidaria “amb la intenció de fer-nos reflexionar sobre el valor que donem a la cultura a la vegada que aconseguim recollir aliments per als més necessitats“.

Ciutats com Igualada, Sabadell, Barcelona, Sant Cugat, Girona, l’Hospitalet de Llobregat i Porqueres ja s’han sumat a aquesta iniciativa per fer ressò d’aquesta situació i sobretot, fer-ho extensible als seus ciutadans.
Amb el suport de diferents grups i artistes del panorama actual de la música en català com: GLAUCS, ANNA ROIG I L’OMBRE DE TON CHIEN, JUDITH NEDDERMANN, ANDREU RIFÉ, 9SON, CESC FREIXES, IX, EDUARD GENER, THE CRAB APPLES, PATCH,  ENRIC VERDAGUER, MORGAT MORGAT, TONI XUCLÀ i THE MAMZELLES estan duen a terme aquest projecte que va començar al gener i acabarà al maig del 2016.
 
PEARSON ha engegat aquest projecte motivat per la situació actual de la cultura a casa nostra, on la poca assistència de públic, la falta de suport a les sales, la falta d’un circuit estable i un 21% d’IVA abusiu, provoquen que la feina dels músics del nostre país tingui molt poc valor. D’aquí sorgeix una reflexió:
“És una molt bona opció promoure la cultura fent-la accessible a tothom mitjançant l’aportació d’aliments destinats als més necessitats de la nostra societat. Una acció social vehiculada mitjançant una reivindicació cultural i artística”.
Per aquesta raó, tots els concerts de la gira  “Els músics no mengen” no son de pagament. L’entrada s’intercanvia per una bossa amb tres productes alimentaris de primera necessitat (llet, oli, cereals, llegums, conserves, arròs, pasta…)

 

#ElsMusicsNoMengen busca ser un dit a la llaga que faci  reflexionar sobre quin valor li dóna cadascú a la cultura, sobre la realitat del seu nom, sobre la importància que ha de tenir la cultura en la societat, sobre quin suport ha de tenir per part de les institucions i també dels ciutadans.
L’objectiu era recaptar 1000Kg de menjar que AMB ELS PRIMERS CONCERTS de la gira JA ELS HAN ASSOLIT!!!

Deixa un comentari

Segueix-nos a les xarxes

Col·laborem en/amb:

Vull Escriure
La web dels escriptors
Associació de Mitjans d'informació i comunicació
Traducir »