29/03/2015 The Brut of Cat: Descobrint una veu

29/03/2015 The Brut of Cat: Descobrint una veu
By Cròniques Musicals, MUSICA
març 28

29/03/2015 The Brut of Cat: Descobrint una veu

Publicat a Revista Benna: 24/04/2015
Crònica 59
El Barnasants ens ha programat aquest diumenge un grup molt jove: els components tenen 18 anys i moltes ganes de fer música. Des de València fins a Barcelona, és en Mario Garcia el que es desplaça, el seu cantant i el que sabem és que interpretarà cançons de la seva maqueta i versions de grups com Manel, Obrint Pas o Lluís Llach.
L’actuació comença recitant “M’aclame a tu”, un poema de Vicent Andrés Estellés que va musicar en Ovidi Montllor, amb una ferma i tendra veu i aquest accent valencià que tant agradable em resulta i tant m’agrada.

En Mario ens explica que la seva maqueta, conté 7 cançons  i que la van fer amb 2 amics, que avui no han pogut venir i sense més ens canta “Som i serem”, una cançó d’amor composta per ell i, segons ens diu, en la que volia transmetre que sempre es poden dir les coses d’altra manera. Seguidament, ens canta una coneguda cançó dels Manel, “Al Mar”, per la que demana ajuda amb la tornada.

Tot seguit, repren seva maqueta amb “El silenci de la dignitat”, un tema dedicat a les persones que s’han sentit oprimides i menys preades per tenir unes idees o llengües diferents que em sorprèn, doncs està a mig camí entre una cançó i un poema. A continuació ens presenta una nova cançó, la primera a què ha fet en castellà i que és tan nova que encara no té nom.
Seguidament, ens canta “Del Sud”, d’ Obrint pas, una cançó, que segons ens explica Mario, s’ha convertit quasi en un himne del País Valencià i que dóna pas a “Baix la pluja”, d’igual nom que la maqueta i que pretén explicar com es sent un adolescent quan es troba en la primera manifestació, envoltat per gent que pensa com ell i con final, la cançó triada “L’estaca”, la cançó de Lluís Llach, en una versió en la qual el ritme que a poc a poc va accelerant-se.

L’energia i les ganes d’aquest jove cantautor es posen de manifest quan ens proposa convertir la sala en un particular karaoke, fent servir el seu mòbil per llegir les lletres de les cançons i així fa cantar a 4 dels assistents: “Què tinguem sort”, del Lluís Llach, “Som” d’Obrint Pas, “El vent” d’en Raimon i “Inventari” de Pau Alabajosque posa punt final al concert.

Deixa un comentari

Segueix-nos a les xarxes

Col·laborem en/amb:

Vull Escriure
La web dels escriptors
Associació de Mitjans d'informació i comunicació
Traducir »