10/10/2014 La Puça Diatónica: Cançons de Taverna, Folk, Energia i Gresca

By Cròniques Musicals, MUSICA
oct. 11

10/10/2014 La Puça Diatónica: Cançons de Taverna, Folk, Energia i Gresca

Publicat a TotMusiCat: 15/10/2014
Crònica 4

Divendres cap a la mitja nit, l’espai Arrel de la Fira de la Mediterrània, s’emplenava de l’energia que desprenia La Puça. Les seves lletres i ritmes amenaçaven amb contagiar a tothom i, el concert de petit format, feia fugir la son. Els 6 components del grup, vestits  amb les seves habituals faldilles, els instruments i una estelada a l’atri de les partitures era tot el que precisaven a l’escenari.
El pasdoble “Tinc Dret a Enamorar-me”,  obria concert i feia  que els assistent comencessin a emplenar el petit espai que s’habilità com a pista, mentre el grup els animava a ballar. El “Xotis del Pirata” i l’acordió, que cada cop accelerava una miqueta més, animaven la sala i als improvisats ballarins. Seguidament una versió de “Wild Rover i, desprès, “Lola La Tavernera” es transformava en “Carles El Taverner” fent-li una picada d’ullet al cambrer de la sala i seguidament la carta del local, que es podia llegir al panell de la sala, es va convertir en la lletra d’una cançó.
A continuació “Camí Ral”, acompanyada del sac de gemecs, i tot seguit “Dames a Traïció”, que feia pujar una mica més encara l’ambient mentre agitaven l’estelada i la sala cridava independència. Sense gaires pauses sonava “Buscant l’Oest”, amb uns Pinyau, Pinyau com a cors. Le ska de “Patates Viues” i “L’Ast Chicken” s’encarregaven de seguir mantenint l’energia i la gresca, ajudades per “Gin Tònic al Bar”, versió de la cançó Whisky & Ron, que corejava tota la sala.

Com a tancament les versions de “Ritmo de la Noche” & “Rocky” i un “Mix Final” amb la particular versió de “L’hora dels adéus”, “Passiu Bé”, “Amazing Grace”, “Scotland The Brave” i “Waltzing Matilda” i l’agraïment del grup, tant al públic com als 2 integrants del grup Rot que els van acompanyar. En definitiva, una nit per carregar piles i oblidar els problemes.

Deixa un comentari

Segueix-nos a les xarxes

Col·laborem en/amb:

Vull Escriure
La web dels escriptors
Associació de Mitjans d'informació i comunicació
Traducir »