09/10/2014 La troba Kung-Fú i La Unió Musical d’Alaquàs: La Rumba Catalana convertida en Simfonia Valenciana

By Cròniques Musicals, MUSICA
oct. 10

09/10/2014 La troba Kung-Fú i La Unió Musical d’Alaquàs: La Rumba Catalana convertida en Simfonia Valenciana

Publicat a TotMusiCat 14/10/2014
Crònica 2


Dijous, amb gran èxit doncs a poc abans de les nou del vespre la taverna penjava el cartell d’entrades exhaurides, la Fira de la Mediterrània donava el tret de sortida amb la seva particular Revetlla Mediterrània, on es fusionaven els acords de La Unió Musical d’Alaquàs i la rumba catalana de La troba Kung-Fú.

El concert s’iniciava a l’escenari, amb el repic dels tambors, als que es van afegir els platets. A continuació arribaven, a l’entrada de la carpa, les trompetes fent ús del passadís que la gent els hi deixava, com si d’una processó de Moros i Cristians és tractes. Sense deixar de tocar, uns músics penjaven les banderoles de la Revetlla i començava la festa.

Tot seguit, ens vàrem trobar escoltant les cançons de la fusió entre La Troba i La Unió Musical, començant per “A Ballar” del disc Santalegria, seguida d’una versió de “Paquito el xocolatero”, “Xocolata Bona” i “Rúmbia”, ambdues de Santalegria. Tot seguit Malagueña de Barxeta, interpretada per La Unió en solitari.
Els moments més especials va arribar de la mà de la Coral de Gent Gran dels Barris de Manresa que, va pujar a l’escenari per fer un petit homenatge a Peret, interpretant tots 3  (La Unió, La Troba i la Coral) les seues cançons “El Mig Amic” i “El Muerto Vivo”. Tot seguit, el Grup de Nens de la Font dels Capellans cantant “El Borriquito” amb una particular coreografia amb senzills moviments i unes vocals gegants.
De seguida es va afegir a la festa una noia amb un vestit colombià de faldilla vermella, i les danses colombianes, mentre sonava “Navidad Negra” i “Maria Hernández” del disc A la Panxa del Bou. A continuació, “El Pardal”, “Mambo 8” i “Cumbia infierno” del disc Rumbia At Ernesto’s s’encarregaven d’escalfar, en cara més, l’ambient canviant el vermell de la faldilla pel taronja. Seguides de “Sonajeros”, “El cafetal” i “El Huerfanito”

Les sorpreses continuaven anunciant la col·laboració de Yacine Belahcene i Yannis Papaioanou, components de Yacine & The Oriental Groove Orquestra, per interpretar “Yo soy” del disc A la Panxa del Bou i “La banda Bandolera del disc Santalegria com a final del concert, sense bisos, sense més o això vàrem pensar uns segons, doncs tots (La Troba, La Unió, Yacine i Yannis, es van traslladar a l’exterior de la carpa, on els esperava una foguera, per continuar la Revetlla repetint “El Muerto Vivo” de Peret i “Foc” mentre la gent no deixava d’animar.

Deixa un comentari

Segueix-nos a les xarxes

Col·laborem en/amb:

Vull Escriure
La web dels escriptors
Associació de Mitjans d'informació i comunicació
Traducir »