Festival Connexions 2016: Branca Santa presentarà el seu primer disc

By MUSICA, Noticies Musicals
set. 26

Festival Connexions 2016: Branca Santa presentarà el seu primer disc

De les Balears sempre n’han sortit grandíssims artistes, com és sabut. Però no és exagerat afirmar que ens trobem davant d’una generació extraordinària. Des del jazz fins a la cançó d’autor, passant per tots els sons que hi puguin cabre en aquest petit racó del Mediterrani, Branca Santa és una altra clara il·lustració d’aquesta estratosfèrica inquietud que, poc a poc, va consolidant-se en la realitat de les illes.

Branca Santa, més que una banda però, és una matriu o un mapa des d’on es pot explicar gran part de l’explosió artística que s’està vivint a Mallorca i que esquitxa de ple Barcelona. Una reunió musical auspiciada pel trompetista Pep Garau, amb Xarim Aresté i Roger Pistola a les veus i guitarres, i que compta també amb noms destacats de l’escena emergent balear com Josep Munar, Llorenç Barceló o Ricard Sohn, entre d’altres.

Músics de diferents procedències, tots ells irrepetibles, per fi junts vibrant el mateix uníson. Al final, un grapat d’amics enyorats trobant-se en un estudi de gravació per celebrar l’amor que els uneix tot improvisant música com si no hi hagués demà. És a dir, fent allò que més els agrada, en total llibertat i a la vegada deixant una foto de família històrica pel record.

Amb l’experiència audiovisual sempre en primer pla, de la mà de l’artista visual Joan Garau, aquestes improvisacions han esdevingut finalment cançons enormes plenes de matisos i textures que transpiren sensibilitat i brutalitat a parts iguals. Música negra, blanca… sabors d’aquí, d’allà… Tretze músics i un artista visual deixant-se anar, generosos, agermanats pel respecte mutu, abraçats en el caliu de la tribu i fent pinya en front d’aquest món malalt cada dia més individualitzador.

Branca Santa: “Trompes d’assalt”
Llançament 14 octubre
Presentació oficial 21 octubre al Festival Connexions (Barcelona)
Preestrena 7 octubre a l’Auditori de Santa Margalida (Mallorca)

Ja pots veure, a Youtube, Arpons, un dels temes inclosos a “Trompes d’Assalt

FontBankrobber 

Deixa un comentari

Segueix-nos a les xarxes

Col·laborem en/amb:

Vull Escriure
La web dels escriptors
Associació de Mitjans d'informació i comunicació
Traducir »