Fira Tàrrega 2016: Presenta un itinerari artístic pels més petits i al públic familiar
By XusMasNotícies Teatrals, TEATRE
Fira Tàrrega 2016: Presenta un itinerari artístic pels més petits i al públic familiar
La 36à edició de Fira Tàrrega tindrà lloc del 8 a l’11 de setembre, amb espectacles adreçats al públic infantil i familiar que tindran, com cada any, un pes molt important.
A més dels espectacles, es podrà participar en diversos tallers i en instal·lacions participatives.
L’itinerari, sota el nom “Què veurien Pilarín Bayés i Mrs. Doubtfire”, proposa un recorregut exclusivament adreçat als experts més petits de la casa i també ofereix peces per a gaudir en família.
Per a facilitar la navegació de les famílies pel programa de Fira Tàrrega, s’ha creat unitinerari artístic que, amb el nom “Què veurien Pilarín Bayés i Mrs. Doubtfire”, mostra les peces que els agradaria veure a Fira Tàrrega a la Pilarín Bayés i a Mrs. Doubtfire, dues figures clàssiques de l’imaginari infantil.
Es tracta d’un recorregut participatiu i lúdic, especialment adreçat als experts més petits de la casa, on també hi haurà peces per a gaudir en família.
Aquest itinerari consta de les següents propostes:
La companyia Ponten Pie presenta Loo que, a més del nom d’un vent calent i sec de l’Índia, és el nom de la protagonista d’aquest espectacle, que té la missió d’empènyer les dunes del desert i devastar les zones humides, mars i oceans que troba al seu pas, deixant els vaixells paralitzats enmig de la sorra. Aquest espectacle està pensat per als més petits, nens d’entre 2 i 5 anys.Els espectacles familiars que s’han agrupat en aquest itinerari són L’oníric món de DINS d’Holoque, una sorprenent proposta per a tots els públics en què un actor-manipulador interactua amb titelles hologràfiques. El protagonista, Hakan, s’adona que el seu interior és buit. La seva llum s’ha apagat. Aquí inicia un viatge per a recuperar la llum, un camí que compartirà amb diversos objectes personals que prenen vida i amb hologrames ben reals a través del món oníric. Una aventura que té lloc dins un teatret amb capacitat per a 16 persones, construït amb materials reciclats i amb una estètica inspirada en la tradició inca.
Els belgues MéliMélo i Compagnie ens transportaran fins els seus Périples immobiles, on trobarem tres exploradors que condensen els seus viatges arreu del món dins d’una maleta. Allà, viurem una experiència sensorial i corporal que convida a somiar i a viatjar arreu del món sense moure’s d’un petit envelat de quatre metres cúbics.
Hi haurà dos tallers, a càrrec de Montana Colors i dels Getbak. El taller de Montana Colors We are the robots serà una activitat en què els nens i les nenes podran dissenyar la seva pròpia disfressa de retrorobot amb uns retallables de cartró i podran personalitzar-lo amb les pintures en esprai de Montana Colors, amb base aigua, aptes per a l’ús dels infants. El Taller de Dansa Urbana dels Getbak serà una masterclass adaptada al nivell principiant, per acostar la dansa urbana al públic. Un tastet divertit i didàctic de diversos estils urbans representatius: popping, robotisme i animation; hip hop, flow…
A més, els més petits podran participar en família de dues instal·lacions participatives. Els Van de Bòlit presenten la instal·lació El Pájaro Carpintero, per a posar a prova en família habilitats com el raonament, l’enginy, la motricitat, la creativitat, la imaginació… Els catalans Colordellop estrenaran a Fira Tàrrega #Ciutatvisible, una instal·lació que mostra les ciutats com els somnis, construïdes de desitjos. A partir de la imaginació i l’experimentació, Colordellop proposa un espai on l’espectador és plenament actiu i ha de construir i reinventar la ciutat.
A més dels espectacles proposats a l’itinerari artístic “Què veurien Pilarín Bayés i Mrs. Doubtfire”, el públic familiar també podrà gaudir dels espectacles Corroc dels Escarlata Circus i Libèlul·la de la Cia. Toti Toronell.
Corroc és una experiència en forma de visita guiada a una col·lecció de pedres amb forma de cor, que prenen vida, que expliquen històries. Amb aquestes històries el públic es sentirà minúscul davant la naturalesa i l’univers i reflexionarà sobre les intrigues del cor. Quantes vegades batega el nostre cor? Quants quilòmetres de vasos sanguinis tenim escampats pel nostre cos? Si el cor és un múscul que bombeja la sang per tot el cos, com és que l’utilitzem per parlar d’amor?
D’altra banda, Libèlul·la és un espectacle dins un petit teatret, que vol reivindicar l’essència del circ en estat pur. Vol tornar a la música de carilló, a les tires de bombetes, a les coses fetes a mà. Una peça que barreja clown amb el dibuix, la construcció d’artefactes i l’esperit íntim i gamberro de l’univers del seu protagonista. A més, Toti Toronell presenta El taller de la Libèlul·la, que servirà per a conèixer com es gesta un espectacle i tot el procés que hi ha darrere, perquè el Toti “sempre ha cregut que tan interessant pot ser un espectacle com la forma d’arribar-hi”. En aquesta instal·lació ens ensenya les coses que passen al seu petit taller quan prepara un espectacle.