Neix el Festival Fites a Balaguer

Neix el Festival Fites a Balaguer
By MUSICA, Noticies Musicals
ag. 30

Neix el Festival Fites a Balaguer

El pròxim dissabte 3 de setembre neix a Balaguer la primera edició del Festival Fites – Camins alternatius d’art, amb la voluntat de crear un espai per a que els espectacles més alternatius tinguin un escenari en petit format on projectar-se, i per donar l’oportunitat de projecció a artistes locals.

El monestir cistercenc de Santa Maria de Les Franqueses serà l’escenari del festival, que oferirà espectacles de dansa, circ, cinema i música en un entorn de natura i cultura viva.

La iniciativa té el seus orígens a la vall d’Àger, arran d’una mediàtica campanya de micromecenatge per restaurar l’ermita de Pedra que es transforma en una de les seves variants en pro de la cultura en un festival artístic. “Dins de la campanya de Salvem Pedra vam parlar amb Cesk Freixas i Jordi Montañez, que van voler col·laborar-hi en forma de concert. Finalment, vam decidir fer-ho a Balaguer i, perquè no fos només un concert, vam decidir ampliar-ho”, explica Arnau Torrente, un dels impulsors del Festival Fites.

L’escenari escollit, el monestir de les Franqueses, s’ha convertit en els darrers anys en un punt de referència d’actes culturals. L’esdeveniment vol continuar traçant aquest camins alternatius d’art a Balaguer utilitzant aquest escenari més íntim i allunyat dels circuits convencionals, tot fusionant espectacles de dansa, música, circ i on també es projectaran obres audiovisuals. “Animem tota la gent a venir a peu, en bicicleta o cotxe, de totes les maneres possibles”, hi afegeix Teresa Santos, artista portuguesa de dansa que actuarà en el Fites.

El festival, que obrirà les seves portes a dos quarts de vuit del vespre i s’allargarà fins entrada la matinada, també vol apostar pel talent de casa i ha buscat artistes del territori, especialment de la Noguera, perquè tinguin un espai on poder ensenyar el que estan fent i donar-losm amb l’ajuda de patrocinadors com smartvila i Cal Comabella, l’oportunitat de ser profetes a la seva pròpia terra.


Lloc: Monestir de Les Franqueses, Balaguer
Día: Dissabte, 3 de setembre a les 19:30 h
En acabar la segona actuació es soparà sota els estels per reprendre amb energia la segona part del festival.
Informació i horaris de les actuacions: Festival Fites

Deixa un comentari

Segueix-nos a les xarxes

Col·laborem en/amb:

Vull Escriure
La web dels escriptors
Associació de Mitjans d'informació i comunicació
Traducir »